Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαH 'Μοναστηριακή Εβδομάδα' του Mount Athos Area Kouzina 2014 επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην κεντρική Ευρώπη
Γαστρονομία

H 'Μοναστηριακή Εβδομάδα' του Mount Athos Area Kouzina 2014 επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην κεντρική Ευρώπη

Αυστριακοί και Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου έζησαν τη γαστρονομική εμπειρία της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο 'Η Μοναστηριακή Κουζίνα'. Οκτώ chef παρουσίασαν πιάτα και μενού με έμπνευση από την αγιορείτικη γαστρονομία, με την υπογραφή και την επιμέλεια της chef Ντίνας Νικολάου.

Δείπνα εμπνευσμένα από τις τράπεζες των Ιερών αγιορείτικων Μονών, γαστρονομικοί περίπατοι ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία και σε καταστήματα με μοναστηριακά είδη, παρουσιάσεις γαστρονομικών βιβλίων αφιερωμένων στην αγιορείτικη μαγειρική, οινο-περιηγήσεις και παρουσιάσεις αγιορείτικων οίνων γέμισαν τις βραδιές της τρίτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina με τίτλο “Η Μοναστηριακή Κουζίνα”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην  περιοχή της Ουρανούπολης / Αμμουλιανής από τις 26 μέχρι και τις 31 Μαΐου 2014.

Αυστριακοί και Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου ξεναγήθηκαν εντός και περιμετρικά της Αθωνικής Πολιτείας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής τους.

Η γιορτή ξεκίνησε από την Ουρανούπολη, όπου επισκέπτες πραγματοποίησαν πολιτιστικο-γαστρονομικούς περιπάτους και συνεχίστηκε στο “restaurant Καμάρες” του Eagles Palace Hotel & Spa, όπου ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός και ο chef κ. Ηλίας Γκότσης μαγείρεψαν εκπληκτικό ψάρι με λαχανικά, ψήνοντάς το σε αυθεντικό νταβά με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. διαίτερο ήταν όμως και το μοναστηριακό μενού του “restaurant Skites Bungalows”, αλλά και εκείνο των “Kritikos Gallery & Restaurants”, μέσω των οποίων οι chef κ.κ. Γιάννης Σαρρής και Γιάννης Κρητικός ανέδειξαν τη χρήση των τοπικών προϊόντων μέσα από λιτές συνταγές και αυθεντικά αγιορείτικα πιάτα. Δεκάδες επισκέπτες έδειξαν έμπρακτο ενθουσιασμό, δοκιμάζοντας τους εξαίρετους γευστικούς συνδυασμούς που δημιουργεί η γη και η θάλασσα.

Αίσθηση προκάλεσε όμως και η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου κας Μαριάνθης Μυλωνά με τίτλο “Συνταγές από το Περιβόλι της Παναγιάς”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ουρανούπολης σε κεντρικό σημείο του οικισμού. Το μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής που ακολούθησε από τους chef κ.κ. Δημήτρη Στοίτση και Χρήστο Καραδήμο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, ενώ ένα δεύτερο, που παραδόθηκε στο “fish restaurant Μεγάλη Άμμος” στην Αμμουλιανή από την κα Αργυρώ Κιάκη και τον κ. Βασίλη Βεζύνια, απέδειξε ότι τα απλοϊκά / λιτά πιάτα που σερβίρονται στις αγιορείτικες τράπεζες αποτελούν την πιο εύγεστη και υγιεινή τροφή.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση οίνων από το “Μετόχι Χρωμίτσα” της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, όπου στο “cafe Astromedia” του Guest House Ηλίανθος στην Αμμουλιανή, εκπρόσωποι Τύπου και επισκέπτες γεύθηκαν κρασιά, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε λαϊκό γλέντι.

Η επόμενη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina είναι αφιερωμένη στην “Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων”, δεδομένης της επιρροής που δέχθηκε η περιοχή από τη μικρασιατική και ποντιακή καταβολή μεγάλου μέρους του πληθυσμού της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024