Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Ευρωπαίοι μένουν… Ευρώπη για διακοπές
Τάσεις

Οι Ευρωπαίοι μένουν… Ευρώπη για διακοπές

Σχεδόν το 90% όλων των τουριστικών διανυκτερεύσεων που έγιναν στην ΕΕ το 2015 ήταν από τους ίδιους τους κατοίκους της Ευρώπης, όπως διαπιστώνει η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat. Το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη στις 30 πιο επισκέψιμες ευρωπαϊκές περιοχές.

Πού πηγαίνουν οι Ευρωπαίοι, όταν θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία, να δουν κάποια αξιοθέατα ή να διαβάσουν ένα βιβλίο δίπλα στην πισίνα; Όταν πρόκειται για διακοπές, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν να μην απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους, με την πλειοψηφία των τουριστών στην Ευρώπη να προέρχονται από την ίδια ήπειρο. Και αυτό που αποδεικνύει το γεγονός αυτό είναι οι παραλίες των Καναρίων Νήσων, το Παρίσι και τα περίχωρά του, και η Καταλονία, που περιλαμβάνει τη Βαρκελώνη.

Σχεδόν το 90% όλων των τουριστικών διανυκτερεύσεων που έγιναν στην ΕΕ το 2015 ήταν από τους ίδιους τους κατοίκους της Ευρώπης, όπως διαπιστώνει η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία Ιούλιος 2017). Επίσης 85% των διακοπών των Ευρωπαίων έγιναν και αυτές στην ίδια ήπειρο. Στην πραγματικότητα, οι διακοπές στην ίδια τους τη χώρα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες που επισκέπτονται, καθεμία από τις οποίες έχει διάφορες περιοχές που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Οι τουρίστες έκαναν συνολικά 94 εκατ. διανυκτερεύσεις το 2015 στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, και πιο συγκεκριμένα σε Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife και Gran Canaria. Η Καταλονία σημείωσε 75,5 εκατ. διανυκτερεύσεις, ενώ οι Βαλεαρίδες Νήσοι, συμπεριλαμβανομένης της Majorca και της Ibiza, έφτασαν τα 65,2 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Η Γαλλία κατέλαβε τρεις θέσεις στους πρώτους 10 προορισμούς, με την περιοχή Ile-de-France, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, να κατέχει τη δεύτερη θέση με 76,8 εκατ. διανυκτερεύσεις. Επίσης δημοφιλείς ήταν οι περιοχές Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή (54,6 εκατομμύρια) και η περιοχή Ροδανού ποταμού-Άλπεων (48,7 εκατομμύρια).

Για τους Ευρωπαίους που ταξιδεύουν εκτός της Ευρώπης, οι ΗΠΑ και η Τουρκία ήταν οι μεγαλύτεροι πόλοι έλξης, σημειώνοντας 13,8% και 10,4% των διανυκτερεύσεων αντίστοιχα.

Το 2015, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Εσθονίας πέρασαν περισσότερο από το 1/4 των διακοπών τους εκτός της ΕΕ. Οι Βέλγοι, οι Κροάτες, οι Λιθουανοί και οι Αυστριακοί διέμεναν κατά μέσο όρο τουλάχιστον μία από τις πέντε νύχτες μακριά από την ΕΕ.

Κατά μέσο όρο, 15,4% όλων των τουριστικών διανυκτερεύσεων από Ευρωπαίους κατοίκους δαπανήθηκαν σε τρίτες χώρες.

Οι Ευρωπαίοι δαπάνησαν κατά μέσο όρο 85 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε άλλη χώρα της ΕΕ, από 46 ευρώ στη Σλοβακία έως 129 ευρώ στην Εσθονία.

Ωστόσο, τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους δεν έκαναν καθόλου ταξίδια, ενώ οι μισοί από αυτούς επικαλούνται οικονομικούς λόγους ως αιτία παραμονής στο σπίτι.

Το Λουξεμβούργο πρωταθλητής στο online booking

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου βασίζονται στο Διαδίκτυο περισσότερο από όλους τους άλλους Ευρωπαίους για να κλείσουν ξενοδοχεία και πακέτα διακοπών, επίσης σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat (2 Αυγούστου 2017). Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι 73% των κατοίκων του Λουξεμβούργου κλείνουν τα ταξίδια τους ή τη διαμονή των διακοπών τους online.

Ακολουθεί η Δανία με 67% και η Φινλανδία με 63%. τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι ο Μ.Ο. online κρατήσεων των Ευρωπαίων ανήλθε σε περίπου των 49% για το 2016. Παραδόξων, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι παλαιότεροι χρήστες του Internet έκλεισαν online σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους νεότερους χρήστες. Περίπου 49% στις ηλικίες 65-74 χρησιμοποιούν το Internet για αυτόν το σκοπό, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 40% για τις ηλικίες 16-24.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024