Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑιτιολογημένη γνώμη και στην Ελλάδα για τη διαχείριση θορύβου

Αιτιολογημένη γνώμη και στην Ελλάδα για τη διαχείριση θορύβου

Αιτιολογημένη γνώμη έστειλε προχτές σε 11 χώρες – μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα,προκειμένου να εντάξουν στις εθνικές νομοθεσίες τους την σχετική οδηγία για την καταπολέμηση […]

Αιτιολογημένη γνώμη έστειλε προχτές σε 11 χώρες – μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα,<...>προκειμένου να εντάξουν στις εθνικές νομοθεσίες τους την σχετική οδηγία για την καταπολέμηση του θορύβου, κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει ως τις 18 Ιουλίου 2004.

Πιο συγκεκριμένα, η Ε.Ε. έστειλε αιτιολογημένες γνώμες – που αποτελούν το τελευταίο βήμα πριν κατατεθεί επίσημη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – στην
Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Φιλανδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

“Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης” όπως ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Σταύρος Δήμας “είναι να μειώσει ως το 2012 τον αριθμό των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειες του υπερβολικού θορύβου”.

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, θεωρούνται ως οι πιο θορυβώδεις του Ευρωπαϊκού χώρου από τους τουρίστες της χώρας μας, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ηχορύπανση που προκαλούν τα μηχανάκια, οι μοτοσικλέτες και τα φορτηγά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024