Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάπτυξη τουριστικού ρεύματος από αραβικές χώρες

Ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από αραβικές χώρες

Μεταξύ άλλων, και ο τουρισμός θα είναι στο επίκεντρο της αραβο-ελληνικής προσέγγισης που γίνεται προσπάθεια να τονωθεί ακόμη περισσότερο, με την διοργάνωση του 1ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα…

Μεταξύ άλλων, και ο τουρισμός θα είναι στο επίκεντρο της αραβο-ελληνικής προσέγγισης που γίνεται προσπάθεια να τονωθεί ακόμη περισσότερο, με την διοργάνωση<...>του 1ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα από 14-15 Σεπτεμβρίου 2006 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα, άλλοι στόχοι του φόρουμ είναι η εμπεριστατωμένη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης και των μελλοντικών τάσεων στις αραβο-ελληνικές εμπορικές σχέσεις, η λειτουργία ως συνδέσμου μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών επιχειρήσεων, επενδυτικών φορέων, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Ακόμη κατά τις εργασίες του φόρουμ θα διοργανωθούν παρουσιάσεις και ομάδες εργασίας σε θεματική βάση που θα επιτρέψουν την εις βάθος ανάλυση κάθε κλάδου και λήψη μέτρων για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης του τουριστικού προϊόντος καθώς και περαιτέρω ανάλυση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε αφενός στη συστηματική καμπάνια που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο στις αραβικές χώρες με στόχο την διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, αφετέρου στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ευνοεί τις συμπράξεις μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων των χωρών με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την δημιουργία επενδυτικών συνεργασιών επιπέδου.

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού, ο γενικός γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού επιμελητηρίου εμπορίου και ανάπτυξης κ. Mohamed Elkhazmi επεσήμανε το θέμα διευκόλυνσης έκδοσης βίζας όπου χρειάζεται, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη του επιμελητηρίου για την ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από το Λίβανο και τις άλλες αραβικές χώρες προς την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024