Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Παρουσίαση των στόχων της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού

Πετραλιά: Παρουσίαση των στόχων της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού

Τους στόχους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού, καθώς και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την επίτευξη τους, παρουσίασε χτες, Τρίτη 23 Μαΐου 2006, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής…

Τους στόχους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού, καθώς και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την επίτευξη τους, παρουσίασε χτες, Τρίτη 23 Μαΐου 2006,<...>η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Στη τοποθέτηση της η Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία, τις προτάσεις αλλά και τη κριτική των κομμάτων και των βουλευτών, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός και η τουριστική πολιτική είναι εθνική υπόθεση για αυτό και οι αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν τον Τουρισμό αλλά αντίθετα απομειώνουν τις δυνατότητες της χώρας να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις”.

Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι “ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική, η πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η Ελλάδα στο νέο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον καλείται να αναδείξει το εγχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης σε μείζονα εθνικό και μετρήσιμο στόχο”.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα απορροφήσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ από το Γ` Κ.Π.Σ. και προανήγγειλε ότι θα δοθεί δυνατότητα επιδότησης των ξενοδοχείων 5 αστέρων σε όλη την επικράτεια πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε ακόμη ότι θα αντιμετωπισθούν με δίκαιο τρόπο οι εκκρεμότητες πολεοδομικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν, πλέον των μισών, ξενοδοχείων της χώρας.

Ακόμη, η υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Γραφείου Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ μιλώντας για την προβολή της χώρας μας ανέφερε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος Media Plan για το εξωτερικό, αλλά και το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Απέδωσε τη σχετική καθυστέρηση “στις νομικές διενέξεις και τις αντιδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων κοινοπραξιών και εταιριών”.

Τέλος, αναφερόμενη στο νομοθετικό έργο του υπουργείου της, η κ. Πετραλιά είπε ότι το επόμενο διάστημα προωθούνται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό και το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό Υπαίθρου – Αγροτουρισμό, ενώ όπως συμπλήρωσε ολοκληρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα για τη Δημιουργία και Λειτουργία Αυτοκινητοδρομίων. Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις καθορίζονται οι προδιαγραφές των Κέντρων Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού, οι προδιαγραφές των Κέντρων Τουρισμού Υγείας και το ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024