Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ γαμήλιος τουρισμός αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη αύξηση μέχρι το 2031 με βασικό παίκτη τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα
Γαμήλιος τουρισμός

Ο γαμήλιος τουρισμός αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη αύξηση μέχρι το 2031 με βασικό παίκτη τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα

Η Future Market Insights (FMI) στην τελευταία της μελέτη έχει προβλέψει ότι η αγορά του γαμήλιου τουρισμού θα αυξηθεί περίπου 30,6% μεταξύ 2021 και 2031, και αυτό οφείλεται και στην αυξανόμενη διείσδυση των social media, αλλά και στη χρήση πλάνων από drone σε εκδηλώσεις γάμου που οδηγεί τους γάμους προορισμού στο επόμενο επίπεδο.

Σύμφωνα με την ανάλυση της αγοράς της Future Market Insights (FMI), η αγορά του γαμήλιου τουρισμού σε προορισμούς θα δημιουργήσει αυξημένα έσοδα, ξεπερνώντας τα 21,5 δισ. δολ. το 2021. Μέχρι το 2031, η αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 290 δισ. δολ. Οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών catering παραμένουν σημαντικές και πρόκειται να αντιπροσωπεύουν το 39% του μεριδίου αξίας το 2021.

Με τη βοήθεια της βιντεοσκόπησης με drone, τα ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από υλικό και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις φωτογραφίας. Τα ζευγάρια νέας γενιάς εστιάζουν στη βιωσιμότητα και πολλοί καταναλωτές προτιμούν τους φιλικούς προς το περιβάλλον γάμους σε διάφορους προορισμούς.

Οι εταιρείες που προσφέρουν πακέτα γαμήλιου τουρισμού σε προορισμούς εστιάζουν εκτενώς στη μόχλευση των υπηρεσιών τους μέσω της ενίσχυσης της διείσδυσης των social media και του μαζικού μάρκετινγκ. Συνεργάζονται ενεργά με καθιερωμένους και τοπικούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές για να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτές οι τάσεις αναμένεται να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη αγοράς του γαμήλιου τουρισμού
Οι διεθνείς προορισμοί αναμένεται να κατέχουν μερίδιο εσόδων 66% λόγω ενός ευρύτερου φάσματος επιλογών για την αισθητική και το κλίμα που έχουν προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό ζευγαριών.

Οι γαμήλιες τελετές κυριαρχούν στην αγορά με μερίδιο 33%, με μεγαλύτερη σημασία να δίνεται στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τελετές. Η Ιταλία κατέχει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο 17% των γάμων προορισμού, υποβοηθούμενη από ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών τοποθεσίας. Η Σαντορίνη θα αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με την μελέτη, μερίδιο 16% λόγω της διοργάνωσης γάμων από βασικούς wedding planners και λογω της ποικιλίας που προσφέρει σε παραλίες και γραφικά βουνά.

Η Κέρκυρα αντιπροσωπεύει το 15% των γαμήλιων εκδηλώσεων προορισμού, με τη βοήθεια των ωραίων επιλογών που προσφέρει και του βέλτιστου κλίματος για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

«Η άνοδος των εξατομικευμένων, καινοτόμων και πράσινων γαμήλιων εκδηλώσεων με εστίαση το ελκυστικό περιβάλλον, τις προηγμένες εγκαταστάσεις και την αύξηση του εισοδήματος και την ταχεία αστικοποίηση είναι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά τα έσοδα της αγοράς έως το 2031», λέει ένας αναλυτής της FMI.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην αγορά
Το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε οικονομική ύφεση προκαλώντας διαταραχές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς. Ο κλάδος των υπηρεσιών είναι ένας από τους περισσότερους πληγέντες. Παρατηρήθηκε μείωση των συνολικών προαιρετικών δαπανών, γεγονός που αποτέλεσε προσωρινή πρόκληση για τους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Καθώς η κρίση του κορονοϊού συνεχιζόταν, οι μεγάλες πόλεις απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις και ζήτησαν από τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Τα ζευγάρια έχουν προχωρήσει στη ζωντανή ροή χρησιμοποιώντας εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Αυτό οδήγησε σε μεγάλη επιβράδυνση στο κλάδο του γάμου, με πολλά ζευγάρια να ακυρώνουν ή να αναβάλλουν τις εκδηλώσεις τους. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο αυτό, συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων και των catering, υπέφεραν επίσης λόγω αυστηρών κανόνων.

Ωστόσο, με τη βελτίωση των καταστάσεων το τρίτο τρίμηνο του 2020, η αγορά σημείωσε μια μικρή βελτίωση. Αναμένεται ότι η αγορά θα σημειώσει την αρχική της ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2021.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024