Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρωτοβουλία για αύξηση των επισκέψεων στα ιταλικά μουσεία
Σφραγισμένες περιοχές ανοίγουν ξανά για το κοινό

Πρωτοβουλία για αύξηση των επισκέψεων στα ιταλικά μουσεία

Φέτος το φθινόπωρο, πολλά τμήματα των ιταλικών αρχαιοτήτων αποκαλύπτονται εκ νέου, καθώς παρατείνονται οι ώρες των επισκέψεων και σφραγισμένες περιοχές ανοίγουν ξανά για το κοινό. Όπως αναφέρουν “New York Times […]

Φέτος το φθινόπωρο, πολλά τμήματα των ιταλικών αρχαιοτήτων αποκαλύπτονται εκ νέου, καθώς παρατείνονται οι ώρες των επισκέψεων και σφραγισμένες περιοχές ανοίγουν ξανά<...> για το κοινό.

Όπως αναφέρουν “New York Times (και αναδημοσιεύει η “Καθημερινή”), η πρωτοβουλία αφορά μερικούς από τους πιο θρυλικούς αρχαιολογικούς τόπους της Ρώμης, περιλαμβανομένου του Κολοσσαίου. Το μνημείο θα είναι ανοιχτό τις νύχτες του Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα, μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια των πέντε ωρών που ακολουθούν τη λήξη του κανονικού ωραρίου, αρχαιολόγοι θα ηγούνται ομάδων έως και 40 ατόμων στο πλαίσιο ξεναγήσεων, που καταλήγουν στην Gladiatores -μια εκθαμβωτική έκθεση αρχαίων όπλων από μπρούντζο και σίδηρο- και κορυφώνονται με μια επίσκεψη στο αναμορφωμένο επίπεδο της αρένας, μια ξύλινη εξέδρα που σπάνια ανοίγει για τους επισκέπτες και προσφέρει θέα κάτω από το δάπεδο του Κολοσσαίου.

“«Εργαστήκαμε σκληρά για να ανοίξουμε περισσότερους χώρους, να δείξουμε νέες όψεις του οικοδομήματος, δήλωσε η Ροσέλα Ρέα, διευθύντρια του Κολοσσαίου. Το φθινόπωρο, μια περιορισμένη ζώνη του υπόγειου επιπέδου, όπως και το στηθαίο του τρίτου επιπέδου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες στη διάρκεια του κανονικού ωραρίου έως ότου ψυχράνει ο καιρός, σύμφωνα με την κα Ρέα. Το υπόγειο λειτουργούσε ως σκηνή, κάτι σαν τα παρασκήνια ενός θεάτρου, αλλά με λίγες διαφορές. Ηταν ένα σκοτεινό και επικίνδυνο, πλην όμως άψογα οργανωμένο μέρος, όπου άγρια θηρία, μονομάχοι και καταδικασμένοι εγκληματίες περίμεναν να μεταφερθούν στην κυρίως σκηνή μέσα από πόρτες-παγίδες, ράμπες ή ανελκυστήρες. Η κα Ρέα εγκωμίασε για την πρωτοβουλία τον Ρομπέρτο Κέτσι, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι επίτροπος αρχαιοτήτων στη Ρώμη και την Οστια. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Κέτσι είναι αρχιτέκτονας και όχι πολιτικός καριέρας και έχει αφιερώσει δεκαετίες στη συντήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Η επιρροή του είναι αισθητή και σε άλλα μέρη της Ρώμης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024