Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησε η πρώτη πτήση της Etihad από Αθήνα
Από τις αρχές του 2010 καθημερινές πτήσεις προς Αμπου Ντάμπι

Ξεκίνησε η πρώτη πτήση της Etihad από Αθήνα

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση της από την Αθήνα προς την έδρα της εταιρείας στο Aμπου Ντάμπι. Η πτήση EY090 απογειώθηκε […]

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πραγματοποίησε την πρώτη<...> πτήση της από την Αθήνα προς την έδρα της εταιρείας στο Aμπου Ντάμπι. Η πτήση EY090 απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος” την Τρίτη, 2 Ιουνίου, στις 2:30 μμ. και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Aμπου Ντάμπι 4,5 ώρες αργότερα.

Ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυτού Εξοχότητα κ. Διονύσιος Ζώης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, η Αυτού Εξοχότητα κ. Abdelhadi Alkajah και ο κ. Ιωάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μαζί με μια αντιπροσωπεία υψηλών επισήμων, εκπροσώπων της εταιρείας και επισκεπτών ήταν παρόντες στην τελετή υποδοχής της πρώτης πτήσης.

Ο Peter Baumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Η Αθήνα είναι ο δωδέκατος ευρωπαϊκός προορισμός της Etihad. Η πτήση αυτή συνδέει την ιστορική πρωτεύουσα της Αθήνας με την ανερχόμενη οικονομική και τουριστική δύναμη του Aμπου Ντάμπι, ενώ την ίδια στιγμή ενώνει και τις ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο, ιδιαιτέρως της Μελβούρνης και του Σίδνεϋ.

Με το νέο δρομολόγιο, η Etihad Airways, μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες του Κόλπου και από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, ουσιαστικά συνδέει πλέον την Αθήνα όχι μόνο με το Abu Dhabi – κέντρο της περιοχής του Κόλπου και πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – αλλά και με την Αυστραλία, μια αγορά που γνωρίζει τουριστική άνοδο στην Ελλάδα.

Η σύνδεση της Αθήνας με έναν ακόμη προορισμό στην περιοχή του Κόλπου, ολοκληρώνει το δίκτυο προορισμών μας προς τα σημαντικά κέντρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε μiα εταιρεία όπως η Etihad Airways στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε – την 7η νέα αεροπορική εταιρεία που υποδεχόμαστε το 2009. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο μας συνεργάτη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας”.

Ο κ. Παράσχης ανέφερε: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο αεροδρόμιό μας την Etihad Airways, εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που συνδέει από χθες την Αθήνα με το Abu Dhabi. Η νέα υπηρεσία προσφέρει στους επιβάτες ιδιαιτέρως εξυπηρετικές πτήσεις, μέσω Aμπου Ντάμπι, προς ένα σημαντικό αριθμό άλλων δημοφιλών προορισμών του παγκοσμίου δικτύου της Etihad, ιδιαιτέρως στη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Ινδία”.

Η Αθήνα σήμερα εξυπηρετείται τρεις φορές την εβδομάδα από το Aμπου Ντάμπι, με αεροσκάφος τύπου Airbus A320. Οι πτήσεις θα αυξηθούν σε πέντε την εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2009 και από τις αρχές του 2010 θα διεξάγονται καθημερινά. Η πτήση για την Αθήνα ξεκινά από το Aμπου Ντάμπι στις 9:15 πμ. και φτάνει στην Αθήνα στη 1:05 μ.μ., την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής ξεκινά από την Αθήνα στις 2:30 μμ. και φτάνει στο Aμπου Ντάμπι στις 8:00μμ.τοπική ώρα την ίδια ημέρα.

Η Αθήνα είναι ο 53ος προορισμός στο διαρκώς διευρυνόμενο παγκόσμιο δίκτυο πτήσεων της εταιρείας. Η έναρξη της νέας υπηρεσίας ακολουθεί την αντίστοιχη τον Μάρτιο του 2009 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η Etihad θα διαθέσει για την Αθήνα ένα αεροσκάφος Α320 δύο θέσεων, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες και 120 οικονομικές θέσεις.

Προκειμένου να εορτάσει την έναρξη της πρώτης πτήσης, η Etihad επίσης διοργάνωσε δεξίωση στο γνωστό club-restaurant “Balux Revival”, δίπλα στη θάλασσα, με αραβική μουσική και διασκέδαση, παρουσία περισσότερων των 400 διακεκριμένων επισκεπτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024