Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕρώτηση Τσουρή για τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις επιβατών του “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”
Βουλευτής Χίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση Τσουρή για τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις επιβατών του “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

Την ανάγκη θεσμοθέτησης της Χάρτας Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας επεσήμανε, με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα του πλοίου `ΘΕΟΦΙΛΟΣ` η βουλευτής Χίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Ελπίδα Τσουρή. Όπως τόνισε σε σχετική […]

Την ανάγκη θεσμοθέτησης της Χάρτας Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας επεσήμανε, με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα του πλοίου `ΘΕΟΦΙΛΟΣ` η βουλευτής Χίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Ελπίδα Τσουρή. Όπως τόνισε σε σχετική ερώτηση της<...>προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής “για μια σειρά θετικών λόγων, το συμβάν είχε αίσιο τέλος, ωστόσο οι επιβάτες του πλοίου υπέστησαν σοβαρή ταλαιπωρία”.

Παρόλο που η Χάρτα έχει κατ’ επανάληψη εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί. `Αγνωστη παραμένει η εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις, οι οποίες θα καταβληθούν στους επιβάτες, αλλά και αυτές οι οποίες θα εισπραχτούν από την πλοιοκτήτρια εταιρία.

Βάσει των παραπάνω, η κα Τσουρή έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:


  1. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές αποζημιώσεις που δικαιούνται οι επιβάτες του πλοίου «Θεόφιλος»; Ποιες ασφαλιστικές συμβάσεις καλύπτουν το πλοίο `ΘΕΟΦΙΛΟΣ`, συνολικά; (Αίτηση κατάθεσης όλων των σχετικών ασφαλιστικών συμβάσεων.

  2. Πότε επιτέλους προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της Χάρτας Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024