Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΞεκίνησαν οι εργασίες στεγανοποίησης στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Ξεκίνησαν οι εργασίες στεγανοποίησης στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα από εξειδικευμένο συνεργείο, η προεργασία για τη στεγανοποίηση του ρήγματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35, ενώ χτες, Τρίτη, ξεκίνησαν οι κυρίως εργασίες στεγανοποίησης. Επί του πλοίουβρίσκεται επιθεωρητής […]

Ξεκίνησε τη Δευτέρα από εξειδικευμένο συνεργείο, η προεργασία για τη στεγανοποίηση του ρήγματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35, ενώ χτες, Τρίτη, ξεκίνησαν οι κυρίως εργασίες στεγανοποίησης. Επί του πλοίου<...>βρίσκεται επιθεωρητής του Ελληνικού Νηογνώμονα, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Πλησίον του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» βρέθηκε Δεξαμενόπλοιο, που προέβη σε μετάγγιση των καυσίμων του, καθώς και Ρυμουλκό ασφαλείας. Από περιπολίες σκαφών και εναερίων μέσων Λ.Σ. δεν παρατηρήθηκε ρύπανση των ακτών και της ευρύτερης περιοχής της Χίου και των Οινουσσών, ενώ ποσότητα πετρελαιοειδών παραμένει εγκλωβισμένη στα πλωτά φράγματα που ποντίσθηκαν περιμετρικά του πλοίου και αναμένεται ιδιωτικό απορρυπαντικό σκάφος για την περισυλλογή τους.

Τέλος να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία, σύμφωνα με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου, με καταθέσεις μελών του πληρώματος, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων, ενώ χτες, Τρίτη, κατέθεσαν ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024