Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠρωτοβουλία της Etihad για πιο καθαρό στόλο
Η πιο καθαρή εμφάνιση αποδεικνύεται πιο πράσινη

Πρωτοβουλία της Etihad για πιο καθαρό στόλο

Μια πρωτοβουλία που αρχικά σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει την καθαρή εικόνα του στόλου της Etihad, αποδείχθηκε ότι έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Στα δοκιμαστικά του “Permagard”, της πολυμερούς επίστρωσης […]

Μια πρωτοβουλία που αρχικά σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει την καθαρή εικόνα του στόλου της Etihad, αποδείχθηκε ότι<...> έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Στα δοκιμαστικά του “Permagard”, της πολυμερούς επίστρωσης που επαλείφεται στο εξωτερικό των αεροσκαφών της Etihad, αποδείχθηκε ότι με τη χρήση του εξοικονομούνται σημαντικές ποσότητες νερού και καθαριστικών υγρών, καθώς και ότι υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η επάρκεια των καυσίμων από την μειωμένη αντίσταση αέρα του αεροσκάφους. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Etihad δεσμεύτηκε πλέον να χρησιμοποιήσει σε όλο τον στόλο της αυτή την καθαρή επίστρωση.

Η επίστρωση Permagard βοηθά στην προστασία της επιφάνειας του αεροσκάφους, αντανακλώντας βρωμιά και σκόνη από την επιφάνεια, έτσι ώστε το αεροσκάφος να πρέπει να πλένεται λιγότερο συχνά. Η επίστρωση αυτή επίσης απομακρύνει την ανάγκη για ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αντικατασταθούν από εναλλακτικά προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Etihad εκτιμά οτι θα εξοικονομηθούν 10 εκατ. λίτρα νερού –ή 75%– μέσα στο 2010 από λιγότερους καθαρισμούς των αεροσκαφών της, καθώς και 96 τοις εκατό λιγότερο καθαριστικό υγρό, από 50.000 λίτρα σε μόλις 2.000. Προβλέψεις για την βελτίωση της επάρκειας καυσίμων ως αποτέλεσμα της μειωμένης αντίστασης στον αέρα που προκύπτει από την επίστρωση με Permagard, ήδη υπολογίζονται.

Ο James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Με το ζήτημα των μειωμένων αποθεμάτων νερού να αποτελεί σημαντική ανησυχία τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε τοπικό, είμαστε περήφανοι για τη δέσμευσή μας σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Etihad διαθέτει έναν από τους πιο νέους και πιο ενεργειακά αποδοτικούς ως προς τα καύσιμα στόλους στον κόσμο και αναζητά ενεργά τρόπους ώστε να χρησιμοποιείται η τεχνολογία για ακόμα μεγαλύτερη επάρκεια καυσίμων και για περιβαλλοντικά οφέλη, όπως κάναμε και με την Permagard”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024