Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑντιδράσεις για το φουτουριστικό Shard, στο Λονδίνο
Προορισμοί

Αντιδράσεις για το φουτουριστικό Shard, στο Λονδίνο

Το ύψους 310 μέτρων Shard έχει χαρακτηριστεί υπερβολικά ψηλό, πολύ φουτουριστικό και απειλητικό για το υπόλοιπα ιστορικά μνημεία του Λονδίνου, τα οποία θα μπορούσε να επισκιάσει.

Tην 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξει το παρατηρητήριο του ψηλότερου κτιρίου στην Ευρώπη, του Shard (Θραύσμα), στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, προσφέροντας μοναδική θέα και με τους δημιουργούς του να ελπίζουν ότι το κύμα αντιδράσεων για το μνημειώδες κτίσμα θα κοπάσει επιτέλους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ύψους 310 μέτρων “Θραύσμα” έχει χαρακτηριστεί υπερβολικά ψηλό, πολύ φουτουριστικό και απειλητικό για το υπόλοιπα ιστορικά μνημεία του Λονδίνου, τα οποία θα μπορούσε να επισκιάσει. Άλλες επικρίσεις αφορούν το υψηλό κόστος του σε εποχή λιτότητας, παρότι το 95% του κόστους των 548 εκατ. ευρώ καλύφθηκε από επενδυτές του Κατάρ.

Ο William Matthews, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας υπό την αιγίδα του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, απορρίπτει διαρρήδην τις επικρίσεις. “Ο Πύργος του Αϊφελ ήταν μισητός όταν κατασκευάστηκε. Σήμερα, οι Παριζιάνοι τον αγαπούν πραγματικά. Τα ψηλά κτίρια, όπως ο Πύργος του Αϊφελ ή το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, έχουν καταστεί σύμβολα των πόλεών τους. Για μένα, ήταν αναγκαίο το κοινό να έχει πρόσβαση στο κτίριο. Δεν πρόκειται για ένα αρχιτεκτόνημα για αποκλειστική χρήση πλούσιων”, λέει ο William Matthews.

Το εισιτήριο για μια επίσκεψη στους ορόφους παρατήρησης (68ος έως 72ος) είναι 40 ευρώ για κάθε ενήλικο. Αν και ακριβό, έχουν ήδη καταγραφεί δεκάδες χιλιάδες κρατήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας διαχείρισης του παρατηρητηρίου. Οι διαχειριστές ευελπιστούν να προσελκύσουν περί το 1,5 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο στο παρατηρητήριο, που βρίσκεται σε ύψος 244 μέτρων.

Οι επισκέπτες των ορόφων αυτών θα μπορούν να απολαύσουν ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Λονδίνου σε οθόνες, καθώς και σύντομη ταινία-εισαγωγή στο βρετανικό φλεγματικό χιούμορ. Για να φθάσουν στο παρατηρητήριο, οι επισκέπτες θα χρησιμοποιούν ειδικό υπερταχή ανελκυστήρα, που θα ανεβαίνει με ταχύτητα έξι μέτρων το δευτερόλεπτο. Σε μια καθαρή μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν ορατότητα 60 χλμ.

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου το προωθούν εμπορικά ως “κάθετη πόλη”, προσπαθώντας να προσελκύσουν σε αυτό επιχειρήσεις, πολυτελή καταστήματα και τα ακριβότερα διαμερίσματα στη βρετανική επικράτεια. Οι κατασκευαστές εκτιμούν πως το Shard θα αποκτήσει 8.000 κατοίκους σε όλους τους ορόφους του.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024