Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΓια επιβράδυνση της τουριστικής ροής από Γερμανία προειδοποιεί η ΠΟΕΤ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Για επιβράδυνση της τουριστικής ροής από Γερμανία προειδοποιεί η ΠΟΕΤ

Από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και στην οποία η χώρα μας είχε φέτος μία καλή και αναβαθμισμένη παρουσία, θα μπορούσαν, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα και για τον ελληνικό τουρισμό…

Από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και στην οποία η χώρα μας είχε φέτος μία καλή και αναβαθμισμένη παρουσία, θα μπορούσαν, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, να εξαχθούν<…>σημαντικά συμπεράσματα και για τον ελληνικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, ο εξερχόμενος τουρισμός από την Γερμανία αναμένεται να σημειώσει αύξηση το τρέχον έτος, λόγω της βελτίωσης των δεικτών της γερμανικής οικονομίας, όπως η αύξηση του ΑΕΠ και η μείωση της ανεργίας. Παρά το γεγονός ότι και στην Γερμανία αλλάζει ο τρόπος των κρατήσεων, με υποχώρηση των παραδοσιακών οργανωμένων ταξιδίων και ταυτόχρονη ενίσχυση των ‘δυναμικών πακέτων’ αλλά και των κρατήσεων της ‘τελευταίας στιγμής’, από την έως σήμερα εικόνα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πιθανόν θα υπάρξει ελαφρά επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του τουρισμού προς την Ελλάδα το τρέχον έτος, σε σχέση με την μεγάλη αύξηση των αφίξεων το 2006. Σ’ αυτό συντελεί και η σημαντική προτίμηση που εντοπίζεται σε μερικές ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες μετά τα περσινά προβλήματα, μείωσαν τις τιμές τους βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον δείκτη της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε περίοδο διαρκούς ανάπτυξης, οφείλει σήμερα να στρέψει την προσοχή του στην θεραπεία σοβαρών διαθρωτικών αδυναμιών υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΤ, όπως:

  1. Στην βελτίωση των υπηρεσιών μας σ’ όλα τα επίπεδα, ως της μόνης ενδεδειγμένης πολιτικής για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και όχι της μείωσης των τιμών.
  2. Στην επιμήκυνση της περιόδου με σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις, με την συνεργασία Πολιτείας/ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεων. Η συγκέντρωση του μεγάλου ποσοστού των τουριστών μας σε 3 μόνο μήνες το χρόνο αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα.
  3. Στην βελτίωση των υποδομών κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, όχι μόνο γιατί αυτή δέχεται τον μεγάλο όγκο των τουριστών αλλά και γιατί συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.
  4. Στην βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων ως προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των, με την κατάργηση των μονοπωλίων (βλέπε παράταση μονοπωλίου ΚΤΕΛ) και την απελευθέρωση των αγορών.
  5. Στην επίλυση προβλημάτων που λιμνάζουν για πολλά χρόνια, με κύριο άξονα την ευρεία αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την τουριστική μας βιομηχανία, για την οποία οι σχετικές ενέργειες πληροφορούμαστε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ΠΟΕΤ, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με την αναγκαία προϋπόθεση ότι μαζί με τη δυναμική που εμφανίζεται στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης το τελευταίο διάστημα θα τεθούν και όλα τα ζητήματα συναρμοδιότητας με άλλα υπουργεία, κάτω από το πρίσμα και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση τον καίριο στόχο που είναι η στήριξη της βαριάς βιομηχανίας μας, δηλ. του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024