Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυναντήσεις Χατζηδάκη με ομολόγους του από Ρωσία και Τουρκία
Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών

Συναντήσεις Χατζηδάκη με ομολόγους του από Ρωσία και Τουρκία

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συμμετείχε προχτές στις εργασίες του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών στη Λειψία με θέμα: «Μεταφορές και ενέργεια. Οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών». Υπουργοί, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, της ερευνητικής κοινότητας, διεθνών οργανισμών και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων ανέπτυξαν θέσεις και ιδέες…

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συμμετείχε προχτές στις εργασίες του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών στη Λειψία με θέμα: «Μεταφορές και ενέργεια. Οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών». Υπουργοί, εκπρόσωποι<...>της βιομηχανίας, της ερευνητικής κοινότητας, διεθνών οργανισμών και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων ανέπτυξαν θέσεις και ιδέες για το πώς οι μεταφορές θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα διεθνή πραγματικότητα. Στο Φόρουμ μίλησε η Καγκελλάριος της Γερμανίας, κα `Αγκελα Μέρκελ.

Ο Υπουργός στην παρέμβασή του τόνισε ότι οι μεταφορές είναι υπεύθυνες για το 23% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ το 74% από τις εκπομπές αυτές προέρχεται από τον οδικό τομέα και σημείωσε ότι «το βασικό μήνυμα για όλους είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο παρά πέντε αλλά είμαστε πια στο και πέντε».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα, επενδύουμε σε «καθαρά» οχήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Ο ΟΑΣΑ έχει το μεγαλύτερο αριθμό λεωφορείων φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο οποίος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς, όπως το τραμ, το μετρό, που είναι και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Θέλουμε επίσης, σημείωσε, να προωθήσουμε το eco-driving, την οικολογική, οικονομική και ασφαλή οδήγηση, που μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας έως και 15%, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Τέλος, στον τομέα των εναερίων μεταφορών, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, θα συμβάλλει και αυτή, αν αξιοποιηθεί σωστά, στην αντιμετώπιση της πρόκλησης των κλιματικών αλλαγών, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και τη σπατάλη καυσίμων”.

Στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών, ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του, κ. Ιγκόρ Λεβιτίν, με τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις δυνατότητες νέων αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Επίσης, συζήτησαν για τις προοπτικές της ίδρυσης μιας «Εταιρικής Σχέσης Ευξείνου Πόντου για τις Μεταφορές», που αποτελεί ελληνική πρόταση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα βελτίωσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Τουρκίας. Επίσης, μίλησαν για τη δυνατότητα αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνα – Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων των μεγαλύτερων ελληνικών και τουρκικών αεροδρομίων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024