Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕΤ με τον Χατζηδάκη
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕΤ με τον Χατζηδάκη

Σημαντικά θέματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, αλλά και ευρύτερα του εισερχόμενου τουρισμού, και τα οποία σχετίζονται με το Υπουργείο Μεταφορών έθεσαν χτες τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΤ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Σημαντικά θέματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, αλλά και ευρύτερα του εισερχόμενου τουρισμού, και τα οποία σχετίζονται με το Υπουργείο Μεταφορών έθεσαν χτες τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΤ<...>(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο συνάντησης τους.

Από πλευράς ΠΟΕΤ, τονίσθηκε η ανάγκη για ενίσχυση των τουριστικών πούλμαν, που ενώ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ελληνικό τουρισμό έχουν άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα υπεραστικά. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν οι περιπτώσεις της μονοπωλιακής ανάθεσης ολόκληρου του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ έως το 2019 αλλά και η παράνομη κατοχή απ’ αυτά, σύμφωνα με την 95/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σήματος λειτουργίας τουριστικών γραφείων, η οποία έως σήμερα ανεξήγητα δεν έχει εφαρμοσθεί από τον ΕΟΤ.

Η Ομοσπονδία έθιξε, επίσης, την προβληματική κατάσταση πολλών περιφερειακών αεροδρομίων, στα οποία είναι αναγκαίο να υπάρξουν παρεμβάσεις για την βελτίωσή τους, ενώ με βάση τις νέες συνθήκες στον τουρισμό ζητήθηκε από τον Υπουργό να υπάρξει ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική στα τέλη των αεροδρομίων με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αναφορικά με το θέμα της Ολυμπιακής και με δεδομένη την διαχρονικά σημαντική και πολυεπίπεδη προσφορά της στον ελληνικό τουρισμό, η ΠΟΕΤ εξέφρασε την άποψη ότι μία υγιής και απαλλαγμένη από βάρη εταιρία θα έχει την δυνατότητα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην τοπική αγορά και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα από το 3-4% που περίπου σήμερα κατέχει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024