Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤελευταίος χρόνος λειτουργίας για το Laskarina Holidays

Τελευταίος χρόνος λειτουργίας για το Laskarina Holidays

Τη διακοπή της λειτουργίας του από την νέα χρονιά ανακοίνωσε ο tour operator Laskarina Holidays, που ειδικεύεται στην αγορά της Ελλάδας, έπειτααπό την πίεση που ασκείται στην ταξιδιωτική βιομηχανία από […]

Τη διακοπή της λειτουργίας του από την νέα χρονιά ανακοίνωσε ο tour operator Laskarina Holidays, που ειδικεύεται στην αγορά της Ελλάδας, έπειτα<...>από την πίεση που ασκείται στην ταξιδιωτική βιομηχανία από τη διεύρυνση υπηρεσιών του internet και την είσοδο αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, που έχουν σχεδόν ανατρέψει το σκηνικό της αγοράς, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις είτε στο κλείσιμο, είτε στην χρεοκοπία.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Laskarina Holidays, κ. Ian Murdoch, σε ανακοίνωση της εταιρίας: «Είναι ιδιαίτερο λυπηρή η απόφαση μου να σταματήσω το πρόγραμμα της εταιρίας από το 2007 για την Ελλάδα. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει αισθητά. Οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους μεταφέρουν 40 εκατ. επιβάτες, ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν πλέον τους εξωτικούς προορισμούς. Η κυριαρχία των πακέτων ‘All-inclusives’ και ‘self-packaging’ είναι εμφανής. Η επιλογή των καταναλωτών είναι πλέον τεράστια.

Η Laskarina αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, αλλά χάρη στην πίστη πελατών της κατάφερε να επιβιώσει κατά τη διάρκεια των 31 χρόνων δραστηριοποίησης της. Πλέον όμως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα του τοπίου και αποφασίσαμε να παύσουμε τη λειτουργία της εταιρίας από τις αρχές του 2007».

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε την είδηση για το κλείσιμο του Laskarina Holidays ο κ. Noel Josephides, Διευθυντής της Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators, η οποία περιλαμβάνει 150 μικρές ειδικευμένες επιχειρήσεις διακοπών. «Για την Ελλάδα, το Laskarina, είναι απλά το καλύτερο. Διέθετε στην ομάδα του ειδικούς, αλλά και πρακτική εμπειρία. Αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά είχε σχέδια για την αποφυγή τους. Ήταν δημιουργική εταιρία. Πήγαινε σε μέρη, που άλλοι δεν επιχειρούσαν. Τοποθέτησε αυτά τα μέρη στον τουριστικό χάρτη, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό το γεγονός. Όλες αυτές οι ηλεκτρονικές πωλήσεις είναι απογοητευτικές. Δεν έχουν ιδέα τι πουλούν. Όταν καλές επιχειρήσεις λένε «αρκετά πια» είναι θλιβερό για την ταξιδιωτική βιομηχανία. Αλλά μπορώ να καταλάβω την εμπορική απόφαση του Laskarina, που την οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο» ανέφερε σχετικά ο κ. Josephides.

Σημειώνεται ότι το Laskarina Holidays απασχολεί 32 άτομα, μισά στην Βρετανία και μισά στην Ελλάδα, μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες σε μικρά ελληνικά νησιά, όπως την Χάλκη, τη Σύμη, τους Λειψούς, την Τήλο και τη Σάμο, ενισχύοντας σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις. Τα φετινά προγράμματα του Laskarina ολοκληρώνονται στις 25 Οκτωβρίου. Η εταιρία θα πάψει από εκείνη την ημέρα να προσφέρει επιπλέον ταξίδια και θα προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων. Όσοι πελάτες της έχουν πληρώσει ήδη κάποια προκαταβολή για ταξίδια της επόμενης χρονιάς θα αποζημιωθούν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024