Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπέρ μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών ο Λιάπης

Υπέρ μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών ο Λιάπης

Τη χάραξη μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών, που θα ανταποκρίνεται κατά τρόπο ρεαλιστικό στην καθημερινότητα των πολιτών μας, υποστήριξεο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά τη διάρκεια […]

Τη χάραξη μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών, που θα ανταποκρίνεται κατά τρόπο ρεαλιστικό στην καθημερινότητα των πολιτών μας, υποστήριξε<...>ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε συνδυασμό με τα εμπορευματικά κέντρα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην προώθηση της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Short Sea Shipping) και του σιδηρόδρομου, τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών, καθώς και την προώθηση της χρήσης νέων τεχνολογιών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λιάπης, σε κάθε περίπτωση και πριν από κάθε νομοθετική πρόταση στα κοινοτικά όργανα, θα πρέπει να αξιολογούνται πλήρως οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων που εμπίπτουν στους τομείς αυτούς, κύριο εργαλείο αποτελούν οι Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (Public Private Partnership), που θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα αναγνωρίζει τον παγκόσμιο χαρακτήρα των Μεταφορών, κυρίως των θαλάσσιων και των αεροπορικών», και πως υποστηρίζει την ισχυρή παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεθνώς. Τόνισε όμως, πως «τα κράτη – μέλη θα πρέπει να διατηρήσουν την ευελιξία τους στη λήψη ορισμένων αποφάσεων σε Διεθνείς Οργανισμούς».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024