Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Παραιτήθηκε η 19χρονη σύμβολος του υφυπουργού Τουρισμού – Όλο το παρασκήνιο
Κύπρος

Κύπρος: Παραιτήθηκε η 19χρονη σύμβολος του υφυπουργού Τουρισμού – Όλο το παρασκήνιο

«Το Υφυπουργείο απασχολούν πιο σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να μας αφήσουν να εργαστούμε, ώστε να κριθούμε από το αποτέλεσμα» κατέληξε ο κ. Κουμής

Μόλις λίγους μήνες μετά τη σύσταση του νεοεκλεγμένου υφυπουργείο τουρισμού της Κύπρου, σάλο έχει προκαλέσει η πρόσληψη μιας 19χρονης φοιτήτριας ως σύμβουλος τουρισμού, με απολαβές 2.500 ευρώ.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής για να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή, υποστήριξε πως πήρε τρεις φορές γνωμοδότηση για το ότι δεν υπήρχε παρανομία στη σύναψη συμβολαίου με νεαρό άτομο ή μη πτυχιούχο, για τη συγκεκριμένη θέση.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ουδέποτε επικοινώνησε είτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε με το Προεδρικό, για το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ πρόσθεσε ότι σέβεται τις απόψεις του Γενικού Ελεγκτή και ότι, «εάν το ίδιο το σύστημα νοσεί, θα πρέπει να διορθωθεί».

«Το Υφυπουργείο απασχολούν πιο σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να μας αφήσουν να εργαστούμε, ώστε να κριθούμε από το αποτέλεσμα» κατέληξε.

Ωστόσο η νεαρή, που βρισκόταν στη θέση διαχείρισης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, παραιτήθηκε, μετά την διάσταση του θέματος, με την αιτιολογία ότι δεν άντεχε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον της.

Παρέμβαση Γενικού Ελεγκτή

Η Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους με ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως η πρόσληψη ως Συμβούλου προσώπου που είναι 19 ετών και δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου είναι πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγείται στον υφυπουργό Τουρισμού να μην υλοποιήσει τέτοιο σχεδιασμό και να απεμπλακεί από τέτοια δέσμευση. «Σε περίπτωση που διενεργηθεί δαπάνη έναντι τέτοιου διορισμού θα υποβάλουμε σχετική καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας», σημειώνει.

«Η σπουδαιότητα τέτοιων θέσεων Συμβούλων του προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι η Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ότι η θέση του Συμβούλου αποτελεί θέση επιρροής και γι’ αυτό ζητούν όπως οι κάτοχοι τέτοιας θέσης προβαίνουν σε δηλώσεις πόθεν έσχες», σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024