Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑρ. Θωμόπουλος: Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
Η μέση πληρότητα παραμένει στο 45%

Αρ. Θωμόπουλος: Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της Helexpo ΑΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, μιλώντας στην “Ελευθεροτυπία” περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη μεγάλη κρίση του κλάδου στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “επικρατεί απόλυτος κανιβαλισμός στις τιμές της ξενοδοχειακής αγοράς και

Ο πρόεδρος της Helexpo ΑΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος,<...> μιλώντας στην “Ελευθεροτυπία” περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη μεγάλη κρίση του κλάδου στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “επικρατεί απόλυτος κανιβαλισμός στις τιμές της ξενοδοχειακής αγοράς και οι ξενοδόχοι αναγκάζονται να ρίχνουν τις τιμές, μέχρι και 50 ευρώ τη βραδιά, αλλά αυτό αποβαίνει σε βάρος της προσφερόμενης ποιότητας και διώχνει πελάτες που την αναζητούν”.

Ο συνεδριακός και εκθεσιακός τουρισμός, με την ανάπτυξη των κλαδικών Εκθέσεων της Helexpo πρόσφερε σημαντική στήριξη, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των ξενοδοχείων με αποτέλεσμα η μέση πληρότητά τους να παραμένει στο 45%. Πριν από 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν 70 ξενοδοχεία και σήμερα φτάνουν τα 127, ενώ οι μονάδες πολυτελείας και Α` κατηγορίας από μία και πέντε αντίστοιχα το 1995 σήμερα είναι 14 και 16.

“Για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να ενισχυθεί ο συνεδριακός και εκθεσιακός τουρισμός με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις το κακομεταχειρίζονται, αλλά και να αποκτήσει η πόλη μεγάλο και σύγχρονο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024