Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑυξάνονται οι πιθανότητες τρομοκρατικής ενέρειας στην πτήση 9268 της Metrojet
Αεροπορικές τραγωδίες

Αυξάνονται οι πιθανότητες τρομοκρατικής ενέρειας στην πτήση 9268 της Metrojet

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι 'κατά 90% σίγουροι' ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου) οφείλεται στην έκρηξη βόμβας, δήλωσε αποκλειστικά στο Reuters μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Γάλλοι εμπειρογνώμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης ως αιτία της συντριβής. Τα ευρύματά τους, βάσει της έρευνας από τους καταγραφείς πτήσεις του αεροσκάφους προστίθενται στα στοιχεία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που υποστηρίζουν ότι υπήρχε βόμβα στην πτήση 9268 της Metrojet.

“Όλα ήταν απολύτως κανονικά κατά τη διάρκεια της πτήσης και ξαφνικά δεν υπήρχε τίποτα” δήλωσε ένας ερευνητής του ατυχήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP. Το BBC αναμετάδωσε ότι αξιωματούχος της γαλλικής αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε ότι το δυστύχημα δεν οφείλεται σε τεχνική βλάβη, άρα αποκλείεται βλάβη στη μηχανή, μια θεωρία που είχε υιοθετήσει η Ρωσία (οι μηχανές κατασκευάστηκαν από την αμερικανική Pratt & Whitney). Η Γαλλία εμπλεκεται στη διαξωγωγή των ερευνών, καθώς το αεροσκάφος A321 κατασκευάζεται από τη γαλλική Airbus.

Η Αιγυπτιακή Επιτροπή Έρευνας του δυστηχήματος ανέφερε ότι “εξετάζονται όλα τα σενάρια”. Ο Ayman al-Muqqadem, επικεφαλής της επιτροπής είπε ότι ένας απροσδιόριστος θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο της καταγραφής από το πιλοτήριο χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση πριν βγουν συμπεράσματα

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321, το οποίο κατέπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Sharm el Sheikh, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο Αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024