Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈκθεση φωτογραφίας '1%: 'Προνόμια' σε μια εποχή παγκόσμιας ανισότητας' στο ΔΑΑ
Αεροδρόμια

Έκθεση φωτογραφίας '1%: 'Προνόμια' σε μια εποχή παγκόσμιας ανισότητας' στο ΔΑΑ

Προσκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό 'διάλογο', ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας φιλοξενεί στους χώρους του, από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, την έκθεση φωτογραφίας '1%: Privilege in a Time of Global Inequality'.

Ως μέρος του φετινού Athens Photo Festival, ενός από τα παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, το οποίο έχει ως κεντρικό σημείο παρουσίασής του το Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση στο αεροδρόμιο επιχειρεί να προσεγγίσει την εκρηκτική αύξηση του χάσματος μεταξύ φτώχιας και πλούτου στον πλανήτη.

Μέσα από “ντοκουμενταρίστικα” στιγμιότυπα διάσημων φωτογράφων, η έκθεση απεικονίζει  την αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ εκ διαμέτρου αντίθετων συνθηκών ζωής η οποία έχει δημιουργήσει το φαινόμενο του “1%”: το πλουσιότερο ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει σχεδόν το ήμισυ των συνολικών περιουσιακών στοιχείων.

Η έκθεση “1%: Privilege in a Time of Global Inequality”, βρίσκεται στο Επίπεδο Αφίξεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (είσοδος 1/ Εκθεσιακός Χώρος “Τέχνη & Πολιτισμός”). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024