Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates ανακοινώνει τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Emirates ανακοινώνει τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ

Παραγγελία 150 αεροσκαφών Boeing 777X που αποτιμάται σε 76 δισ. δολ., διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών και 50 επιπλέον αεροσκάφη Airbus A380 αξίας 23 δισ. δολ.

Η Emirates Airline προχώρησε σε παραγγελία 150 αεροσκαφών Boeing 777X, η οποία περιλαμβάνει 35 Boeing 777-8Xs και 115 Boeing 777-9Xs, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών. Η Emirates ανακοίνωσε επίσης την παραγγελία 50 επιπλέον αεροσκαφών Airbus A380.

Συνολικά, η παραγγελία σε αεροσκάφη της Boeing και της Airbus, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων αγοράς, εκτιμάται περίπου στα 99 δισ. δολ. σε τιμές καταλόγου. Η συγκεκριμένη παραγγελία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ανακοινώσει η Emirates σε παρόμοια εκδήλωση μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία υπεγράφη την ημέρα έναρξης του Dubai Air Show ανάμεσα στον σεΐχη Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Emirates Airline και του Ομίλου, τον Jim McNerney, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing και τον Fabrice Brégier, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Airbus. Η υπογραφή βεβαιώθηκε από τον σεΐχη Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρωθυπουργό και κυβερνήτη του Ντουμπάι.


Η υπογραφή συμφωνίας με την Boeing.

Η παραγγελία της Emirates σε αεροσκάφη Boeing 777X είναι η μεγαλύτερη σε αξία παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Παράλληλα η πρόσθετη παραγγελία αεροσκαφών A380, αναδεικνύει την Emirates, που ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών τέτοιου τύπου, ως τον κυριότερο πελάτη αεροσκαφών Α380 σε όλο τον κόσμο.

Οι πρόσφατες παραγγελίες  έρχονται να προστεθούν στο βιβλίο παραγγελιών της Emirates, που αριθμεί πλέον τα 385 αεροσκάφη (εκτός των δικαιωμάτων προαίρεσης ή αγοράς)  και περιλαμβάνει 214 Boeing 777, 101 Airbus Α380 και 70 Α350, με εκτιμώμενη συνολική αξία 166 δισ. δολαρίων.

“Οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούν καταλυτικό παράγοντα του παγκόσμιου εμπορίου και παρατηρούμε ότι η ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες θα συνεχίσει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης και του οράματός μας να συνδέουμε όλο τον κόσμο μέσω του κόμβου της Emirates στη Μέση Ανατολή. Οι συγκεκριμένες παραγγελίες αεροσκαφών, μαζί με τις παραδόσεις αεροσκαφών 777X που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2020, θα μας οδηγήσουν στο 2025 και πέραν αυτού – με την αντικατάσταση αεροσκαφών που αποσύρονται και όσων αποτελούν τη βάση για μελλοντική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ahmed bin Saeed Al-Maktoum.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η δέσμευση της Emirates στο νέο αεροσκάφος 777X και η σημαντική μακροπρόθεσμη ώθηση που αυτή παρέχει για τις αμερικανικές εξαγωγές και την απασχόληση”, δήλωσε ο Jim McNerney. “Η Emirates έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του αεροσκάφους 777 για χρόνια και πλέον θα διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών 777 από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική στον κόσμο. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Emirates και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάδειξη του Ντουμπάι σε παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών”.

“Με τη στρατηγική τοποθέτηση του A380 στο κέντρο των δραστηριοτήτων της, η Emirates μεγιστοποιεί σε καθημερινή βάση την ηγετική του θέση. Η Emirates έχει αντιληφθεί από την αρχή τα πλεονεκτήματα του A380 από πλευράς οικονομίας, αποτελεσματικότητας και άνεσης των επιβατών. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποτέλεσε ‘θέλγητρο’ για τους επιβάτες και συνέβαλλε στην ταχεία ανάπτυξη της Emirates και του κόμβου της στο Ντουμπάι”, δήλωσε ο Fabrice Brégier. “Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την Emirates και χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να ενισχύεται καθημερινά με την ένταξη των αεροσκαφών Α380 στους προορισμούς της”.

“Η ανακοίνωση περιλαμβάνει την αγορά 300 κινητήρων GE9X της General Electric, οι οποίοι θα κινούν τα 150 αεροσκάφη Boeing 777X που έχει παραγγείλει η Emirates. Λαμβάνοντας υπόψη τον πολλαπλασιαστή θέσεων εργασίας της  κυβέρνησης των ΗΠΑ (κάθε 1 δισ. δολ. σε αμερικανικές εξαγωγές αεροδιαστημικής υποστηρίζει 5.747 θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς), η ιστορική αυτή παραγγελία θα προστατεύσει και θα υποστηρίξει περισσότερες από 436.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας των ΗΠΑ – όχι μόνο στις εγκαταστάσεις της Boeing και της GE, αλλά και σε εκατοντάδες άλλους προμηθευτές“, δήλωσε ο σεΐχης Ahmed.

Τα αεροσκάφη 777-8X και 777-9X της Emirates θα είναι ένας συνδυασμός διατάξεων δύο και τριών κατηγοριών θέσεων, με το 777-8X να φιλοξενεί έως και 342 επιβάτες σε διάταξη τριών κατηγοριών θέσεων και το 777-9X περισσότερους από 440 επιβάτες σε διάταξη δύο κατηγοριών θέσεων.

“Η Emirates διαχειρίζεται σήμερα περισσότερα από ένα αεροσκάφη  Boeing 777 στα κάθε 10 που κατασκευάζονται. Είναι η κινητήριος δύναμη του στόλου μας. Το βασικό χαρακτηριστικό του αεροσκάφους 777X είναι ότι μας προσφέρει ένα φάσμα πτήσεων συγκρίσιμο με το 200LRs και το 300ER, αλλά με μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών και με περισσότερη αποδοτικότητα καυσίμων που μπορεί να φθάνει έως και 18%”, δήλωσε ο Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline.

Η δέσμευση της Emirates στο Boeing 777 χρονολογείται από το 1996. Σήμερα, η Emirates είναι ήδη ο μεγαλύτερος διαχειριστής του 777 με 131 σε λειτουργία, ενώ είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που διαχειρίζεται όλες τις παραλλαγές της οικογένειας αεροσκαφών 777. Στο Dubai Air Show που πραγματοποιήθηκε το 2011, η Emirates προχώρησε σε παραγγελία 50 αεροσκαφών Boeing 777-300ER με δικαίωμα αγοράς για επιπλέον 20, συνολικής αξίας 26 δισ. δολ. (95,4 δισ. Ντίρχαμ). Η συγκεκριμένη παραγγελία έσπασε τότε τα ρεκόρ, καθώς ήταν η μεγαλύτερη σε δολάρια παραγγελία σε αεροσκάφη Boeing που πραγματοποιήθηκε ποτέ από αεροπορική εταιρεία.


Η υπογραφή συμφωνίας με την Airbus.

H Emirates διαχειρίζεται σήμερα το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών τύπου Α380 στον κόσμο με 39 σε λειτουργία. Η παραγγελία για επιπλέον 50 αεροσκάφη ανεβάζει το βιβλίο παραγγελιών Α380 της Emirates σε 101 αεροσκάφη, αξίας 45 δισ. δολ. Τα πρώτα 25 αεροσκάφη από τα συνολικά 50 που παραγγέλθηκαν πρόσφατα, με συνδυασμό διάταξης δύο ή τριών κατηγοριών θέσεων έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν νωρίτερα από το α’ τρίμηνο του 2018.

“Το A380 εξακολουθεί να αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου μας και μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας παραμένει εξαιρετικά ελκυστικό στους επιβάτες μας”, δήλωσε ο Tim Clark. “Παραμένει ένα από τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη που λειτουργούν σήμερα ως προς την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ανά επιβάτη, το οποίο μας δίνει την ευελιξία σε ορισμένες περιπτώσεις, να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε αγορές που διαθέτουν περιορισμένα slots. Η νέα αυτή διάταξη θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε τόσο στην επέκταση του στόλου μας, όσο και στις ανάγκες μερικής αντικατάστασης αυτού”.

Η Emirates έχει συνδέσει το όνομά της με το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2000, όταν έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε σχέδια αγοράς των super jumbo. Ως ο μεγαλύτερος πελάτης αεροσκαφών A380, η Emirates αποτελεί το μεγαλύτερο υποστηρικτή θέσεων εργασίας στον κλάδο των αεροδιαστημικών κατασκευών στην Ευρώπη που συνδέεται με το πρόγραμμα του Α380 και το οποίο εξαπλώνεται σε όλα τα κέντρα παραγωγής της Airbus στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024