Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςLufthansa: Χειμερινό πρόγραμμα με περίπου 200 προορισμούς
Αεροπορικές εταιρείες

Lufthansa: Χειμερινό πρόγραμμα με περίπου 200 προορισμούς

Οι αεροπορικές εταιρείες του Lufthansa Airline Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines και SWISS), μέσω των κόμβων τους σε Βρυξέλλες, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βιέννη και Ζυρίχη θα εξυπηρετούν συνολικά 253 προορισμούς σε 103 χώρες.

Το φετινό χειμώνα η Lufthansa εισάγει ωριαία δρομολόγια σε τρεις εσωτερικές πτήσεις: από τη Φρανκφούρτη προς το Αμβούργο, το Μόναχο και το Βερολίνο. Για παράδειγμα, θα υπάρχει δρομολόγιο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από το Αμβούργο προς τη Φρανκφούρτη ανά μία ώρα, μεταξύ 06.00 και 20.00. (πχ. Στις 10.00, στις 11.00, στις 12.00 κ.ο.κ.). Το πρωί και το απόγευμα, ενδέχεται να πραγματοποιούνται μέχρι και δύο αναχωρήσεις μέσα σε μία ώρα. Οι πτήσεις ωστόσο, από και προς το Βερολίνο, θα αναχωρούν πάντα στις παρά τέταρτο.

Θετική αποδοχή του νέου προγράμματος πτήσεων από το Βερολίνο  
Η ανταπόκριση των πελατών στο διευρυμένο πρόγραμμα πτήσεων της Lufthansa από το Βερολίνο υπήρξε πολύ θετική και έτσι, το φετινό χειμώνα θα προστεθούν τρεις νέοι τουριστικοί προορισμοί. Ήδη, στις νέες πτήσεις της από το Βερολίνο η Lufthansa έχει καλωσορίσει περισσότερους από 600.000 επιπλέον επιβάτες. Τον Σεπτέμβριο, η αεροπορική εταιρεία εγκαινίασε την πρώτη απευθείας πτήση προς την ιστορική πόλη του Μαρακές στο Μαρόκο, καθώς και προς το Φουνσάλ, δημοφιλές παραθεριστικό νησί της Πορτογαλίας και πρωτεύουσα της Μαδέρας. Και οι δύο αυτοί προορισμοί εξυπηρετούνται και από το Ντίσελντορφ. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Lufthansa θα φέρει και τις Άλπεις λίγο πιο κοντά στη γερμανική πρωτεύουσα. Η αεροπορική εταιρία θα μεταφέρει τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων από το Βερολίνο προς την πρωτεύουσα του Τιρόλου, Ίνσμπρουκ τρεις φορές την εβδομάδα.

Νέο δρομολόγιο της Lufthansa από το Μόναχο προς το Κέιπ Τάουν και το Ρότερνταμ
Παράλληλα, η Lufthansa εγκαινιάζει μια νέα σύνδεση από το Μόναχο προς το λιμάνι της Ολλανδίας, Ρότερνταμ. Το νέο δρομολόγιο, που θα πραγματοποιείται με Lufthansa CityLine CRJ900, θα προσφέρει στους επιβάτες μια ιδιαίτερα άνετη σύνδεση με την οικονομική περιοχή γύρω από το Ρότερνταμ και τη Χάγη. Έτσι, το Ρότερνταμ θα αποτελέσει τον δεύτερο -μετά το Άμστερνταμ- προορισμό της Ολλανδίας που θα εξυπηρετείται από τη Lufthansa. Ηδη από τις 18 Οκτωβρίου, με την ισχύ του νέου προγράμματος, το χειμερινό δρομολόγιο προς το Κέιπ Τάουν πραγματοποιείται από το Μόναχο.

Δωρεάν μεταφορά εξοπλισμού σκι και snowboard από τη Lufthansa
Η Lufthansa καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό το ταξίδι προς τους χειμερινούς προορισμούς. Η νέα πολιτική δωρεάν αποσκευών, που ισχύει για εισιτήρια που εκδόθηκαν από την 1η Ιουνίου 2012 και εξής, επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες, εκτός όσων ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, να μεταφέρουν πέραν του επιτρεπόμενου ορίου δωρεάν αποσκευών, και ένα ζεύγος πέδιλων σκι ή ένα snowboard χωρίς επιπλέον χρέωση. Η Lufthansa πετά προς δεκάδες πόλεις που αποτελούν την πύλη προς τα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, όπως για παράδειγμα, τη Νίκαια, το Τορίνο, τη Γενεύη, το Μιλάνο, τη Βερόνα, το Ίνσμπρουκ και το Σάλτσμπουργκ.

Περισσότερα δρομολόγια με Boeing 747-8s  
Κατά τη χειμερινή περίοδο, η Lufthansa θα χρησιμοποιήσει τη “βασίλισσα των Ουρανών”, το αεροσκάφος Boeing 747-8 σε περισσότερα δρομολόγια. Ήδη, τρία αεροσκάφη του τύπου αυτού εκτελούν δρομολόγια από τη Φρανκφούρτη προς την Ουάσινγκτον, το Μπαγκαλόρ και το Δελχί. Παράλληλα, τους ερχόμενους μήνες το νεότερο αεροσκάφος του στόλου αεροσκαφών μεγάλης ατράκτου της Lufthansa προγραμματίζεται να πετάξει και προς το Λος Άντζελες. Η Business Class του νέου “jumbo” διαθέτει κάθισμα που μετατρέπεται σε απόλυτα επίπεδο κρεβάτι. Σταδιακά, το νέο κάθισμα Business Class θα τοποθετηθεί σε όλα τα αεροσκάφη υπερατλαντικών διαδρομών της Lufthansa. Ήδη έξι αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων διαθέτουν το κάθισμα αυτό, το οποίο θα έχει τοποθετηθεί στο σύνολο του στόλου μέχρι το 2015.

Παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα, η Lufthansa θα διατηρήσει σταθερό -πλην ελάχιστων μεταβολών- το πρόγραμμα πτήσεών της για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Συνεπώς, οι πελάτες της Lufthansa μπορούν να βασίζονται στο σύνηθες εύρος των επιλογών τους. Το νέο χειμερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 199 προορισμούς σε 81 χώρες (2011: 199 προορισμοί σε 82 χώρες). Προκειμένου να διασφαλίσει την αποδοτικότητα του πτητικού της έργου, τους ερχόμενους μήνες η Lufthansa θα αποσύρει μεμονωμένες πτήσεις σε ορισμένα δρομολόγια, ενώ παράλληλα έχει προσαρμόσει ακόμη περισσότερο τη προσφορά προκειμένου να ανταποκρίνεται στη ζήτηση της, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το φετινό χειμώνα, η Lufthansa θα προσφέρει στους πελάτες της κατά μέσο όρο 11.628 πτήσεις την εβδομάδα. Συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, οι πτήσεις θα μειωθούν σε ποσοστό 5,6% (περσινή χρονιά: 12.322 πτήσεις). Ωστόσο, η χωρητικότητα σε διαθέσιμα seat-kilometres θα μειωθεί μόνο κατά 3,9%, καθώς, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθούν μεγαλύτερα αεροσκάφη από ότι πέρσι. Το χειμερινό πρόγραμμα θα ισχύει από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 έως το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013.

Για εμπορικούς λόγους, η Lufthansa διακόπτει το δρομολόγιο προς Λονδίνο Gatwick / Ην. Βασίλειο, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί 233 πτήσεις την εβδομάδα προς τα αεροδρόμια Heathrow και City. Παράλληλα, θα διακοπούν και τα δρομολόγια προς Καζαμπλάνκα/ Μαρόκο (μόνο τους χειμερινούς μήνες), Τζακάρτα/ Ινδονησία και Ροστόβ/ Ρωσία.

Το φετινό χειμώνα, οι αεροπορικές εταιρείες του Lufthansa Airline Group -Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines και SWISS– μέσω των κόμβων τους σε Βρυξέλλες, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βιέννη και Ζυρίχη θα εξυπηρετούν συνολικά 253 προορισμούς σε 103 χώρες σε τέσσερις ηπείρους και θα συμπληρώνουν τις πτήσεις τους με πολλές πτήσεις κοινού κωδικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024