Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιδιώκει επέκταση στα περιφερειακά αεροδρόμια
Από το 2008 τα λειτουργικά έξοδα του ΔΑΑ έχουν μειωθεί από 135 εκατ. σε 112 εκατ. ευρώ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιδιώκει επέκταση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δηλώνει ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ κ. Γιάννης Παράσχης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο κ. Παράσχης τόνισε την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα των αερομεταφορών, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς από τη μια πλευρά θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και από την άλλη θα συνεισφέρει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που αποτελεί τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ο κ. Παράσχης είπε ότι η διοίκηση του ΔΑΑ έχει λάβει από νωρίς τα μέτρα της και ήδη από το 2008 τα λειτουργικά της έξοδα έχουν μειωθεί από 135 εκατ. σε 112 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 “πάγωσαν” οι αμοιβές του προσωπικού και δεν έγιναν απολύσεις. Παράλληλα, δόθηκαν κίνητρα σε υπαλλήλους που ήταν κοντά στη συνταξιοδότηση να αποχωρήσουν νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή της για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της προσπάθειας για μικρότερο κράτος και αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, λόγω της οικονομικής και γενικότερης κρίσης της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024