Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟύτε και φέτος υδροπλάνα
Υποδομές

Ούτε και φέτος υδροπλάνα

Για την έναρξη των επενδύσεων στον κλάδο και να ξεκινήσουν τα υδορπλάνα να αποτελούν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, απαιτούνται τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), ένα Προεδρικό Διάταγμα και μία απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ούτε και φέτος τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς προς τα ελληνικά νησιά και τους υπόλοιπους προορισμούς. Μπορεί ο νόμος για τη λειτουργία των υδατοδρομίων να ψηφίστηκε πρόσφατα, χωρίς ακόμα να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι κατάλληλες όμως υποδομές και επενδύσεις στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι ακόμα διαθέσιμες. Συγκεκριμένα,  για την έναρξη των επενδύσεων στον κλάδο απαιτούνται τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), ένα Προεδρικό Διάταγμα και μία απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Το ενδιαφέρον για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών συνεχώς αυξάνεται στη χώρα, με περιοχές όπως η Πάτμος, η Στυλίδα, η Χαλκίδα και η Λίμνη Πλαστήρα, να προστίθενται στη λίστα των ενδιαφερομένων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024