Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτους 48 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους της TransAsia Airways
Αεροπορικές τραγωδίες

Στους 48 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους της TransAsia Airways

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Από τη συντριβή του δεν τραυματίστηκε κάποιος στο έδαφος.

Οι ηγέτες των αντιπάλων Κίνας και Ταϊβάν εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα 48 θύματα -μεταξύ των οποίων και δύο Γάλλοι υπήκοοι- από τη χθεσινή συντριβή αεροσκάφους της TransAsia Airways ενώ επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν.

Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα).

Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο Γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Από τη συντριβή του δεν τραυματίστηκε κάποιος στο έδαφος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024