Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕΤΑΔ: Προκηρύξεις νέων Ανοικτών Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για τα Ξενία Πλαταμώνα και Κοζάνης
Διαμονή

ΕΤΑΔ: Προκηρύξεις νέων Ανοικτών Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για τα Ξενία Πλαταμώνα και Κοζάνης

Ksenia Kozanis
Ξενία Κοζάνης

Το Ξενία Πλαταμώνα έχει ανεμπόδιστη θέα προς τον Πλαταμώνα και το παραλιακό μέτωπο προς τον Θερμαϊκό κόλπο.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου Ξενία Κοζάνης.

Το ακίνητο Ξενία Κοζάνης, βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην περιοχή Σκρίκα Δήμου Κοζάνης. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και η έκτασή του είναι 5.046,47 τ.μ.

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 66 κλινών, αναπτύσσεται σε δύο ξεχωριστές πτέρυγες (τη βόρεια και τη νότια). Η βόρεια πτέρυγα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και στεγάζει τους χώρους υποδοχής, εστίασης (και τους αντίστοιχους βοηθητικούς). Η νότια πτέρυγα είναι διώροφη, περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια, καθώς και τους βοηθητικούς τους χώρους στο υπόγειο. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι: κύριοι χώροι 1.763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1.274,53 τ.μ., Α’ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο 742,89 τ.μ. Το ακίνητο διαθέτει υπολειπόμενη δόμηση και κάλυψη, ενώ οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις χρήζουν ανακαίνισης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Άλλο ένα σημαντικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ που για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί, ερχόμαστε σήμερα να τοποθετήσουμε και πάλι στην αγορά μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε ένα ακόμα εμβληματικό Ξενία στη σειρά διαγωνισμών που έχουμε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ για το 2023. Με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον θεσμικό μας ρόλο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζοντας να μετατρέπουμε αναξιοποίητα ακίνητα σε μοχλούς ανάπτυξης σε όλη τη χώρα”.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά στο ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 28.000 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%.

Ksenia Platamona

Ξενία Πλαταμώνα

Ακόμη, η ΕΤΑΔ προκήρυξε και νέο Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό (e-auction), για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου Ξενία Πλαταμώνα, στην Π.Ε. Πιερίας.

Ο Οδικός Σταθμός- Ξενία Πλαταμώνα βρίσκεται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου Πιερίας, στο 405ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 102 χλμ, από την Λάρισα 50 χλμ και από την Κατερίνη μόλις 36 χλμ. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και φημίζεται για τις βραβευμένες παραλίες, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της. Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο.

Το ακίνητο προς μίσθωση αφορά έκταση γηπέδου 6.892,17 τ.μ. που περιλαμβάνει το κτίριο (Ξενία) συνολικού εμβαδού 483,66 τμ που λειτουργούσε ως ξενώνας, με εστιατόριο και πρατήριο καυσίμων.

Ο κ.  Μπαλωμένος ανέφερε: “Ο 10ος κατά σειρά διαγωνισμός της κατηγορίας ‘Ξενία-Τουριστικά Περίπτερα’ που ανακοινώνεται, στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023. Ο Οδικός Σταθμός- Ξενία Πλαταμώνα αποτελεί ακόμα ένα ακίνητο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε  ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής”.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024