Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠέμπτος αγαπημένος προορισμός των Γάλλων η Ελλάδα ακόμα και τον Νοέμβριο
Τάσεις

Πέμπτος αγαπημένος προορισμός των Γάλλων η Ελλάδα ακόμα και τον Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο 2023, οι ταξιδιωτικές πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 5%, με την Ιαπωνία να καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, ενώ η Αίγυπτος είδε μείωση λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση.

Ποιοι είναι οι νικηφόροι και ποιοι χαμένοι προορισμοί για τον μήνα Νοέμβριο 2023 της γαλλικής αγοράς; Σύμφωνα με το Baromètre Orchestra pour L’Echo touristique όλοι οι προορισμοί μαζί, δηλ όλες οι ταξιδιωτικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από φυσικά και διαδικτυακά πρακτορεία αυξήθηκαν κατά 5% τον Νοέμβριο του 2023, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με αύξηση 39% σε σχέση με τον περσινό Νοέμβρη και θεωρείται από τους κερδισμένους προορισμούς.

Αν και η γενική αύξηση του 5% είναι μικρότερη από τους προηγούμενους μήνες, είναι ιδιαίτερα θετική σε σύγκριση με τους αρνητικούς αριθμούς του Ιουνίου και Μαΐου. Σημαντική ανάπτυξη παρατηρείται στην Ιαπωνία, με αύξηση 430%, ενώ η Αίγυπτος εμφανίζει μείωση 60%, επηρεασμένη από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Η Ιορδανία καταγράφει επίσης μεγάλη επιτυχία στις ταξιδιωτικές πωλήσεις. Το βαρόμετρο προορισμών παρέχει ενδεικτικά στοιχεία για τις πωλήσεις των tour operator, αποτελώντας έναν σημαντικό δείκτη για την τουριστική βιομηχανία.

Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο αριθμός των πελατών παραμένει σταθερός τον Νοέμβριο. Στην πρώτη 20άδα, βρίσκεται η ηπειρωτική Γαλλία, η Ισπανία, και η Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ η Ιαπωνία κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη (+430%). Η Ταϊλάνδη (+61%) συνεχίζει την επιστροφή της και βρίσκεται στην 6η θέση.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Αίγυπτος εγκαταλείπει (-60%) λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Μια άλλη χώρα που συνορεύει με το Ισραήλ, η Ιορδανία είναι επίσης μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με επαγγελματίες του ταξιδιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024