Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήAmelot Art Suites, νέα μονάδα στη Σαντορίνη
Ξενοδοχεία

Amelot Art Suites, νέα μονάδα στη Σαντορίνη

Το ξενοδοχείο έχει ενταχθεί στο δίκτυο της Caldera Collection. Στα σχέδια της νέας μονάδας, που παρέχει πλήρες πακέτο ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, είναι η λειτουργία της σε δωδεκάμηνη βάση.

Μια νέα σύγχρονη τουριστική μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της στα Φηρά της Σαντορίνης. Πρόκειται για το Amelot Art Suites, που βρίσκεται στο κέντρο της καλντέρας των Φηρών, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού της Σαντορίνης, με απεριόριστη θέα το ηφαίστειο, που εντάχθηκε ήδη στο δίκτυο της Caldera Collection, εταιρείας διαχείρισης τεσσάρων και πέντε αστέρων μονάδων σε νευραλγικούς τομείς προορισμού, σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η νέα μονάδα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ η αρχιτέκτονας κα Κατερίνα Βασιλειάδου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, σε μια από τις λίγες αποκλειστικά οικιστικές περιοχές της πρωτεύουσες της Σαντορίνης, εξασφαλίζοντας την ηρεμία που αναζητούν οι επισκέπτες. Στα σχέδια της νέας μονάδας, που παρέχει πλήρες πακέτο ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, είναι η λειτουργία της σε δωδεκάμηνη βάση, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών που έρχεται στη Σαντορίνη εκτός της φουλ τουριστικής περιόδου, κυρίως από χώρες της Ασίας, αλλά και άλλες μεγάλες αγορές όπως της Ινδίας αυξάνεται συνεχώς. “Το ποσοτικό στοίχημα, τον αριθμό των τουριστών” όπως αναφέρει η κα Βασιλειάδου, που ασχολείται με τον τομέα υπηρεσιών τουρισμού στην Σαντορίνη τα τελευταία 15 χρόνια, “η Σαντορίνη το έχει κερδίσει. Η μεγάλη πρόκληση είναι πλέον να επιτύχει ένα άλμα στις ποιοτικές  υπηρεσίες που προσφέρει, να κρατήσει τον ελληνικό χαρακτήρα της και να συνεχίσει να προβάλει Ελλάδα, κάτι στο οποίο φιλοδοξεί να συμβάλει το Amelot Art Suites”.

Ο Άγιος Στυλιανός, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο Amelot Art Suites, αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφημένα εκκλησάκια της χώρα μας, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε μεριά του κόσμου αλλά και Έλληνες στέκονται με θαυμασμό να το φωτογραφίσουν. Είναι θεμελιωμένος στο χείλος του γκρεμού, γεγονός που κάνει το εκκλησάκι αυτό ιδιαίτερο. Αναφέρεται για πρώτη φορά σε κατάλογο της Σαντορίνης που συνέταξε το έτος 1757 ο καθολικός αρχιεπίσκοπος Νάξου Πέτρος Ντε Στέφανι. Η αρχιτεκτονική μορφή του ναού είναι σταυροειδής με τρούλο, θηραϊκού τύπου. Ο ναός, όπως αναφέρεται στην πινακίδα που είναι τοποθετημένη μπροστά στην  εξωτερικό του είσοδο, ήταν η ιδιοκτησία της οικογενείας Αντωνίου Δελένδα ή Κρίνου, του οποίου η απόγονος Φλώρα, σύζυγος Νικολάου Γ. Δελένδα, τον δώρισε το 1919 στον ιερέα Νικόλαο Φ. Δελένδα. Αυτός, με την διαθήκη του, τον κληροδότησε το 1929 στην Καθολική Επισκοπή Θήρας. Το εκκλησάκι άντεξε στο σεισμό του 1956 και δεν καταστράφηκε. Επισκευάστηκε το 1988 και εορτάζεται στις 26 Νοεμβρίου.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024