Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΚραυγή απόγνωσης και λίστα αιτημάτων των ξενοδόχων Μαγνησίας
Αιτήματα

Κραυγή απόγνωσης και λίστα αιτημάτων των ξενοδόχων Μαγνησίας

Μετά τις τραγικές καταστροφές στη Μαγνησία και την παντελή έλλειψη τουρισμού στη περιοχή, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στέλνει προς την κυβέρνηση ρητές απαιτήσεις.

Με τη φράση δεν “επαιτούμε”, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στέλνει έντονο μήνυμα με τα ακόλουθα αιτήματα της λόγω της τεράστιας καταστροφής που υπέστη ο τουρισμός στην περιοχή.

Τα αιτήματα είναι τα ακόλουθα:

 • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για 6 μήνες τουλάχιστον καθώς και υποχρεώσεις προς τους Δήμους και ρύθμιση όταν επανέλθουν οι επιχειρήσεις σε κανονικότητα
 • Παράταση αναστολής εργαζομένων
 • Άμεση παρέμβαση για αποκατάσταση των ζημιών σε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικές προϋποθέσεις.
 • Εφάπαξ κι άμεση ενίσχυση, με τη μορφή επιχορήγησης στις επιχειρήσεις χωρίς περαιτέρω κριτήρια, όπως ήταν το μοντέλο του Covid.
 • Άμεση διαφημιστική προβολή των περιοχών προς αποκατάσταση της αρνητικής φήμης.
 • Αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων χωρίς προϋποθέσεις για ένα χρόνο (από την ανακοίνωση 13/9 της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών χωρίς τις προϋποθέσεις του 2.1 και 2.2 και να προστεθεί και η αναστολή των συντηρητικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών που έχουν ήδη γίνει και βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης)
 • Αναστολή, για ένα έτος, πλειστηριασμών και κατασχέσεων επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων.
 • Επιδότηση των ενοικίων μέχρι την επαναφορά πλήρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 • Ειδική πρόβλεψη για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τον Τουρισμό για όλους.
 • Ειδική ρύθμιση για το ΕΣΠΑ.
 • Απαλλαγή από την περαιτέρω καταβολή επιστρεπτέων (ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι αυτές είναι επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι δανεισμός).
 • Άρση της κατάσχεσης των λογαριασμών των επιχειρήσεων.
 • Άμεση εξόφληση από τους δήμους και τις περιφέρειες των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις.
 • Κατάργηση του φόρου διαμονής στη Μαγνησία
 • Εφαρμογή πρόγράμματος Pelion Pass/Magnesia Pass
 • Επιδότηση μαθητών για να εντάξουν την περιοχή μας στις σχολικές εκδρομές.
 • Άμεση επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος για ενίσχυση και διατήρηση των πτήσεων και επιχορήγηση τους και άμεση βοήθεια στα πρακτορεία ταξιδιών, που επιχειρούν στην περιοχή μας.
 • Πνευματικά και τηλεοπτικά δικαιώματα. Απαλλαγή της πληρωμής για τουλάχιστον ένα έτος των επιχειρήσεων της περιοχής.
 • Αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.
 • Αποκατάσταση υποδομών το γρηγορότερο δυνατό με χρονοδιάγραμμα για να μη θυσιαστεί και η επόμενη σεζόν.

Κατόπιν, στην Συνέλευση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες και με μεγάλη αντιπροσώπευση των μελών της Ένωσης αλλά και με την εγγραφή νέων μελών αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή στο περίπτερο που θα έχει η Ένωση Ξενοδόχων στην τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, καθώς και παρέμβαση της στη συνέλευση των προέδρων, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης.

Αποφασίστηκε μετά το πέρας των επαφών και διαπραγματεύσεων της ένωσης για τα αιτήματά της, που είναι γνωστά τοις πάσι, αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα από αυτές τις συναντήσεις, να ακολουθήσει δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας προκειμένου να απαιτήσουμε το αυτονόητο: οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν και μαζί με εμάς η τοπική κοινωνία και οικονομία.

Αποφασίστηκε ως επείγουσα η προβολή της περιοχής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο θα προβεί στην παραγωγή διαφημιστικού spot αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί με τις γνωστές σε όλους συνέπειες, αλλά παράλληλα και η συνεργασία με το τμήμα τουρισμού Δ. Βόλου και της Περιφέρειας, καθώς και με την Marketing Greece και τον Ε.Ο.Τ. προκειμένου να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους Δήμους και την Περιφέρεια η συνδρομή τους σε οτιδήποτε έχει σχέση με υποδομές και αποκατάσταση ζημιών για όσα εξ αυτών είναι στη δικαιοδοσία τους και επίσης ειδικά από τους δήμους απαλλαγή δημοτικών τελών, νερού και τελών παρεπιδημούντων (άλλωστε δεν υπάρχουν πελάτες).

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει ότι “Είναι αυτονόητο, αλλά θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι καταδικάζουμε απόλυτα όσους δυσφημούν την περιοχή για ίδιους σκοπούς (πολιτικούς ή άλλους) προσπαθώντας να μειώσουν την αξία των διεκδικήσεών μας και την κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, ενώσεις, ενοικιαζόμενα, δήμοι, περιφέρεια και μέσω αυτής της δυσφήμησης να τραυματίζουν ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Αυτές τις φωνές πρέπει να τις απομονώσουμε. Θα σταθούμε απέναντι τους.
Δεν “επαιτούμε”, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που συμμετείχαν, καθώς και στα νέα μέλη που συστρατεύτηκαν μαζί μας για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τα δίκαια αιτήματά μας. Zητάμε ΑΜΕΣΟ χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης των αιτημάτων μας και εντός 10 ημερών αν δεν έχουμε απαντήσεις θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Πιστοί πάντα στο δόγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε, περιμένουμε από όλους να το υιοθετήσουν.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023