Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠλήθος κόσμου στην ημερίδα για τον ναυταθλητισμό και τον τουρισμό
Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για τον ναυταθλητισμό και τον τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ημερίδα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) με γενικό θέμα: «Ο ναυταθλητισμός ως μοχλός ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού». Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο εορτασμού των […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ημερίδα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) με γενικό θέμα: «Ο ναυταθλητισμός ως μοχλός ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού». Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο εορτασμού των 75 ετών<...>από την ίδρυση του ιστορικού Ν.Ο.Ε. και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σε ομιλία του κατά την ημερίδα, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πάνος Καμμένος, τόνισε την αξία του ναυταθλητισμού για την στήριξη της νησιωτικής χώρας και αναφέρθηκε στην συνεργασία του Υπουργείου με τους ναυταθλητικούς Ομίλους, για την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας στα νησιά. Επίσης ο κ. Καμμένος στάθηκε στη σημασία και στις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού και σημείωσε, ως δείγμα των προσπαθειών του ΥΕΝΑΝΠ, για την τόνωσή του, την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου περί καταδυτικού τουρισμού, για να επιτραπεί η ίδρυση θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών καταδύσεων αναψυχής. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έκρυψε την υστέρηση της χώρας μας στο επίπεδο των μαρίνων, σε σύγκριση μάλιστα με την Τουρκία και την Κροατία.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στέφανος Βλαστός, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μία από τις 9 ειδικές μορφές τουρισμού, τις οποίες προτίθεται το Υπουργείο να αναπτύξει, στο πλαίσιο στρατηγικού σχεδιασμού. Χαρακτηριστικά, ανέφερε την πρόθεση παροχής υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους ασχολούμενους με το yachting. Ο κ. Βλαστός προσέθεσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αύξηση των εσόδων από τον θαλάσσιο τουρισμό – σήμερα κινούνται στο 9% των συνολικών, με μόλις το 2% της συνολικής τουριστικής κίνησης – που κυρίως προσφέρει στην περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ε., πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, αναφέρθηκε στην μακρά ιστορία του Ομίλου – ιδρύθηκε το 1933 – στην μεγάλη προσφορά του στην ιστιοπλοΐα, με αρχές την τήρηση της παράδοσης και την αγάπη για την θάλασσα, όπως και στην ανοδική του πορεία. Επίσης ο κ. Παπαδόγγονας υπογράμμισε την σειρά Ολυμπιονικών από τις τάξεις του Ν.Ο.Ε., καθώς και την εκπαίδευση που παρέχουν οι σχολές του σε μεγάλο αριθμό παιδιών. Αναφορικά με το θέμα της ημερίδας ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ε. έκανε γνωστό ότι τα συμπεράσματά της θα καταγραφούν και θα προωθηθούν στα αρμόδια Υπουργεία (Τουριστικής Ανάπτυξης και ΕΝΑΝΠ) προς αξιοποίηση.

Εκτός των προαναφερθέντων, ομιλητές στην ημερίδα του Ν.Ο.Ε. ήταν: O Αντιπρόεδρος της ISAF κ. Γεώργιος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης κ. Γεώργιος Συκάρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνιος Στελιάτος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Τουριστικών Γραφείων κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Νικόλαος Φωστιέρης, ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Γεώργιος Χρανιώτης και ο αντιπλοίαρχος Λιμενικού κ. Παναγιώτης Παρασκευάς. Οι ομιλητές σκιαγράφησαν την σημερινή κατάσταση και ανέπτυξαν τους τρόπους ενίσχυσης της τουριστικής διάστασης του ναυταθλητισμού, όπως και εν γένει του θαλάσσιου τουρισμού.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο βουλευτής κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, δήμαρχοι, εκπρόσωποι ναυταθλητικών Ομίλων, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Ν.Ο.Ε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024