Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤεράστια τα οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Τεράστια τα οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, όλοι ανεξαιρέτως οι κοινωνικοί εταίροι στην τουριστική βιομηχανία της χώρας συμφωνούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 μόνο οφέλη μπορούν να επιφέρουν για τον κυπριακό τουρισμό

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, όλοι ανεξαιρέτως οι κοινωνικοί εταίροι στην τουριστική βιομηχανία της χώρας συμφωνούν ότι<...> οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 μόνο οφέλη μπορούν να επιφέρουν για τον κυπριακό τουρισμό, ενώ τονίζουν ότι θα ήταν έγκλημα ν` αφεθεί μια τέτοια ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Μάλιστα, εμφανίζονται αποφασισμένοι, όσο ποτέ, να συνεργαστούν με στόχο την αξιοποίηση αυτής της μοναδικής ευκαιρίας που παρουσιάζεται για τον κυπριακό τουρισμό, συμβάλλοντας ο καθένας από το δικό του πόστο προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως εκτιμάται, η κάθοδος χιλιάδων ξένων αθλητών στο νησί, για προετοιμασία, θα δώσει ένα γερό στήριγμα στην πληγείσα ξενοδοχειακή βιομηχανία και ίσως ανατρέψει τις αρνητικές προβλέψεις που γίνονται, όσον αφορά στις τουριστικές αφίξεις για το 2004, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Με αυτό το στόχο η Κυβέρνηση της Κύπρου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουν την απαραίτητη υποδομή, η οποία θα προσελκύσει στην Κύπρο τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ξένων αθλητών. Aλλωστε όπως είναι γνωστό, οι προοπτικές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού αποτελούν σημείο έντονων διαβουλεύσεων, τόσο σε επίπεδο Υπουργείων όσο και σε επίπεδο ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού κατέχει δεσπόζουσα θέση και στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, στο οποίο αναφέρεται η απόφαση της Κυβέρνησης για διενέργεια έρευνας και ετοιμασία σχεδίου δράσης, το οποίο θα καλύψει τόσο την επαγγελματική / πρωταθλητική όσο και την ψυχαγωγική πτυχή τού Αθλητικού Τουρισμού.

Το σχέδιο δράσης συνίσταται σε συγκεκριμένες ενέργειες προτεραιότητας στους ακόλουθους τομείς:

  • Συμπλήρωση και δημιουργία υποδομής διεθνών προδιαγραφών για τα αθλήματα προτεραιότητας (ποδόσφαιρο, κολύμβηση, ποδηλασία, στίβος) κι άλλα αθλήματα, περιλαμβανομένων των θαλάσσιων αθλημάτων.
  • Λειτουργία συστήματος διαχείρισης και κρατήσεων όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που προσφέρονται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού.
  • Διοργάνωση διεθνών αθλητικών συναντήσεων, εκδηλώσεων κ.λπ.

Στο μεταξύ, μεγάλη ικανοποίηση έχει προκαλέσει η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών και της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, σύμφωνα με την οποία οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν καταστεί ο επίσημος αερομεταφορέας για τη μεταφορά Βρετανών αθλητών στην Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και συμμετοχής της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024