Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΤροχαίο δυστύχημα με νεκρούς Ρώσους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη
Οδικές μεταφορές

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς Ρώσους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε τα ξημερώματα στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης.

Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κ. Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν συνολικά εννέα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δύο άτομα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, με τη μία περίπτωση να είναι σοβαρότερη, με πολλαπλά κατάγματα κι άλλα τραύματα.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 άτομα, ένας οδηγός κι ένας συνοδός.

Είκοσι από τους Ρώσους τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο που ανετράπη πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς κ. Παύλος Παπαδόπουλος, από τους 49 επιβάτες του λεωφορείου διακομίστηκαν στο “Γεννηματάς” 39 άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν νεκροί. “Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Από το νοσοκομείο αποχώρησαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, 20 άτομα, ενώ από τους 17 εισαχθέντες οι τρεις αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά (δύο ενήλικες και 1 παιδί). Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήταν όλοι παρόντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης”.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί, μέσω ΕΚΑΒ. Από αυτούς, δύο αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024