Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜέτρα για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων και την άμεση υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου

Μέτρα για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων και την άμεση υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου

Μέτρα για την άμεση τόνωση του τουρισμού της Κύπρου, και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου τουρισμού μέχρι το 2010, με βάση τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα…

Μέτρα για την άμεση τόνωση του τουρισμού της Κύπρου, και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου τουρισμού μέχρι το 2010, με βάση<...> τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ζήτησε επιτακτικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κύπρου Αντρέας Χριστοδουλίδης, στην 21η ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου.

“Η λήψη μέτρων είναι επιτακτική”, είπε ο πρόεδρος “όπως επιτακτική είναι και η ανάγκη για την εφαρμογή άμεσης υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου τουρισμού μέχρι το 2010, με βάση συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Για να επιτευχθεί εντούτοις ο πιο πάνω στόχος, θα πρέπει οι διάφορες ενέργειες να τυγχάνουν σωστού και συστηματικού συντονισμού”.

Σχετικά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι “ο σύνδεσμος συμφωνεί απόλυτα με την τακτική της αναβάθμισης των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μας μονάδων, ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερες διευκολύνσεις και υπηρεσίες προς τους φιλοξενουμένους, όπως επίσης συμφωνούμε και με την κατεδάφιση ή διαφοροποίηση υφιστάμενων μονάδων, οι οποίες λειτουργικά δεν είναι βιώσιμες, αλλά ούτε και εξυπηρετούν τη διακηρυγμένη πολιτική προς την κατεύθυνση της ποιότητας. Διαφωνούμε, όμως, με τον αριθμό των νέων κλινών και πιστεύουμε ακράδαντα ότι σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν και θα υπάρξουν στο μέλλον είναι αχρείαστες. Πρέπει να γίνει περισσότερη μελέτη σε βάθος, προτού βγει το τελικό πόρισμα. Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι ο τουρισμός για την Κύπρο αποτελεί εθνικό θέμα, είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας”.

Ακόμα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι “Επιδιώκουμε τον επαγγελματισμό και μόνο με γνώμονα το καλό μας συμφέρον και την αειφορία του τουριστικού προϊόντος μας και το μέλλον της Κύπρου είναι αναμφίβολα συνυφασμένο με τον τουρισμό. Το κύριο μέλημά μας σαν διευθυντές των ξενοδοχειακών μας μονάδων είναι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τόσο σε θέματα κτιριακών διευκολύνσεων όσο και σε θέμα ανθρώπινου δυναμικού. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ποιότητα είναι συνυφασμένη με την εκπαίδευση και για αυτόν το λόγο επενδύουμε αρκετό χρόνο και χρήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Βλέπουμε την όλη προσπάθεια να γίνεται κάτω από την ομπρέλα του ΑΞΙK, που με τη σωστή διάρθρωση που ήδη διαθέτει, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση που ήδη έχει γίνει, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και να εκπληρώσει τους στόχους για την ίδρυση Ακαδημίας Τουρισμού στην Κύπρο. Νοουμένου, βέβαια, ότι θα γίνει σωστή επέκταση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως όλο το φάσμα και τομείς της τουριστικής βιομηχανίας”. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, τις τρομοκρατικές ενέργειες και την πολιτική αστάθεια σε αρκετές χώρες.

Στη γενική συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λιλλήκας, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΤ κ. Λ. Ορουντιώτης και ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Παναγιώτης Λοϊζίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024