Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΜε τη στήριξη του ΕΟΤ το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators στη Θεσσαλονίκη
Συνέδρια

Με τη στήριξη του ΕΟΤ το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators στη Θεσσαλονίκη

Από την τελετή υποδοχής των συνέδρων της ΑΙΤΟ στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εικονίζονται (από αριστερά) ο πρόεδρος της ΑΙΤΟ, Chris Rowles, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελ. Σκαρβέλη, η Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Β. Πατουλίδου, και η συνιδρύτρια και Managing Director της Transindus, Amrit Singh.

Το ετήσιο συνέδριο της ΑΙΤΟ στη Θεσσαλονίκη τόνισε την ιδανική θέση της πόλης για city break και συνεδριακό τουρισμό.

H Θεσσαλονίκη ως ιδανικός προορισμός city break και συνεδριακού τουρισμού, αλλά και hub για fly & drive διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators (ΑΙΤΟ), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με τη συμβολή και την οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), και σε αυτό έλαβαν μέρος 120 ταξιδιωτικοί πράκτορες και tour operators-μέλη της ΑΙΤΟ, ειδικοί σε niche segments, ταξιδιωτικοί συντάκτες σημαντικών βρετανικών μέσων (The Sunday Times, Daily Mail, Travel Weekly, TTG, National Geographic Traveller), εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών συνδεδεμένων με τη βρετανική ταξιδιωτική αγορά και διακεκριμένοι ομιλητές.

Στη διάρκεια της ποδηλατικής δράσης για τους συνέδρους της ΑΙΤΟ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, και η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ παρόντες ήταν και Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού για γνωριμία και networking με τους Βρετανούς συναδέλφους τους.

Στη διάρκεια του συνεδρίου εξετάστηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τους τουριστικούς φορείς της βρετανικής αγοράς, όπως οι προοπτικές του κλάδου και οι τάσεις της αγοράς, η αξιοποίηση των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης, η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη των εταιρειών κ.ά. Παράλληλα, στο περιθώριο των εργασιών του, διοργανώθηκαν δράσεις γνωριμίας των συμμετεχόντων με την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία (πολιτιστική περιήγηση, ποδηλασία, μάθημα μαγειρικής, γευσιγνωσία), με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονίκης στους Βρετανούς tos, εν’ όψει και της ένταξης νέων προορισμών στα τουριστικά προϊόντα τους.

Η AITO αποτελεί ένωση ανεξάρτητων και εξειδικευμένων τουριστικών και ταξιδιωτικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, που σχεδιάζουν πακέτα διακοπών στο εξωτερικό με υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού και έμφαση στην ποιότητα και την προσωπική εξυπηρέτηση. Τα προηγούμενα ετήσια συνέδριά της φιλοξενήθηκαν στην Μπράγκα (Πορτογαλία), το Βρότσλαβ (Πολωνία), την Ρας Αλ Χάιμα (ΗΑΕ), την Έβορα (Πορτογαλία), την Κόρδοβα (Ισπανία), την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) και την Ιορδανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024