Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίPETA: Οι αρχές της Σαντορίνης βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές των γαϊδουριών
Δικαιώματα των ζώων

PETA: Οι αρχές της Σαντορίνης βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές των γαϊδουριών

Η PETA Γερμανίας δημοσίευσε τρεις διαφορετικές έρευνες που αποκαλύπτουν τη ζωή αυτών των ζώων, τα οποία αναγκάζονται να χρησιμεύουν ως «ταξί».

Η PETA, η μεγάλη οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων βάζει στο στόχαστρο τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης. Με νέα καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των τουριστών, η οργάνωση κατηγορεί τι αρχές του νησιού, ότι επιτρέπουν την κακομεταχείριση των ζώων στο βωμό της τουριστικής ανόδου.

→Τουρισμός Πολυτελείας και σκουπίδια πάνε χέρι χέρι στη Σαντορίνη

Συγκεκριμένα, η PETA Γερμανίας δημοσίευσε τρεις διαφορετικές έρευνες που αποκαλύπτουν τη ζωή αυτών των ζώων, τα οποία αναγκάζονται να χρησιμεύουν ως «ταξί», ανεβαίνοντας φορτωμένα με πράγματα ακόμα και 500 σκαλοπάτια μέχρι την πόλη των Φηρών.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τι πολλές φωτογραφίες που τράβηξαν οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο νησί της Οίας. Η μυστική έρευνα της PETA Γερμανίας αποκαλύπτει ότι τα γαϊδούρια αναγκάζονται να μεταφέρουν βαριά φορτία, δεν τους δίνεται σχεδόν καμία ανάπαυλα από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου και δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε τροφή και νερό.

«Οι φωτογραφίες και το βίντεο με τα γαϊδούρια τεκμηριώνουν ότι τα ζώα στη Σαντορίνη εκτίθενται σε περίεργες συνθήκες διαβίωσης. Από την μία τα ζώα παρουσιάζουν πολυάριθμα τραύματα στο δέρμα και από την άλλη οι σέλες και τα χαλινάρια είναι ακατάλληλα για ιππασία και μεταφορά τουριστών. Το να στέκονται ζώα στον καυτό ήλιο χωρίς να τους παρέχουν νερό ή τροφή είναι σκληρό. Τα ζώα είναι συνήθως υπερφορτωμένα όταν μεταφέρουν τουρίστες (μερικές φορές δύο αναβάτες σε ένα ζώο) στις απότομες σκάλες», δήλωσε σχετικά ο κτηνίατρος με εξειδίκευση στα άλογα, Δρ. Maximilian Pick.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024