Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤουρισμός Πολυτελείας και σκουπίδια πάνε χέρι χέρι στη Σαντορίνη
Προορισμοί

Τουρισμός Πολυτελείας και σκουπίδια πάνε χέρι χέρι στη Σαντορίνη

Φωτογραφίες από τη Σαντορίνη στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, που μας έστειλε αναγνώστης μας, οι οποίες δυστυχώς ντροπιάζουν το νησί.

Είναι γνωστό το πρόβημα με τα σκουπίδια στην Ελλάδα. Από την μία, ορισμένοι Δήμοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να επιλύσουν το ζήτημα και από την άλλη, αρκετοί σφυρούν αδιάφορα. Πρόκειται για μια συλλογική ευθύνη, η οποία ξεκινάει από τη θέληση του Δημάρχου και καταλήγει στη θέληση των κατοίκων. Όταν όλοι μαζί θέλουν, τότε γίνονται τα θαύματα και στην προκειμένη μειώνονται τα απορρίμματα των δρόμων.

Η Σαντορίνη ως γνωστόν είναι από τις ναυαρχίδες του τουρισμού πολυτελείας στη χώρα μας με πραγματικά υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλα νησιά, και φυσικά αυτό είναι πολύ θετικό για το σύνολο της βιομηχανίας. Γιατί όμως ο Δήμος επιτρέπει την «αμαύρωση του ονόματος της», με βουνά από σκουπίδια στους δρόμους;

Αναρωτιέμαι τι μέλλει να κάνω λοιπόν, όταν πολλοί αναγνώστες μου στέλνουν φωτογραφίες με τα σκουπίδια που κοσμούν το πολύ όμορφο φυσικό τοπίο της Σαντορίνης. Γνωρίζουμε βέβαια ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νησιά, όπως και σε αρκετα ακόμα το πρόβλημα αυτό θεωρείται λήξαν.

Ο Δημήτρης Παλαιογίαννης, άνθρωπος του τουρισμού, όπως φαίνεται και από το βιογραφικο του* ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στη Σαντορίνη και αντίκρισε ένα ρυπαρό θέαμα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση… όπως λέει και εκείνος  “Με αυτές τις εικόνες δεν δικαιούμαστε να επικοινωνούμε ότι συνολικά ο Ελληνικός τουρισμός είναι συνυφασμένος με τις αρχές του υπεύθυνου και βιώσιμου τουρισμού.”

Οι φωτογραφίες είναι από πάρκινγκ έξω από ΚΕΠ Οιας, σηματοδότηση στην Κόκκινη παραλία, δρόμος για το λιμάνι, είσοδος χωριού Μεγαλοχώρι.

*Σπούδασε διαχείριση και διοίκηση τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Brighton, και εργάστηκε ως τουριστικός σύμβουλος για νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα οποία εκπροσωπούσε στις διεθνείς εκθέσεις και στην συνέχεια οργάνωνε προωθητικές δράσεις μέσω fam/press trips.

Από το 2019 ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο (zorbabook.com) για την προώθηση εγχειρημάτων & καινοτόμων projects που έχουν μείνει πιστά στη παράδοση και την αυθεντική ταυτότητα του τόπου, παρέχοντας μοναδικές εμπειρίες, με στόχο τη διατήρηση και αναγέννηση της τοπικής & αυθεντικής εμπειρίας μέσω του τουρισμού.

Το 2023 δημιούργησε την ΑΜΚΕ Ευδαιμονία Τουρισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στη στρατηγική & υπεύθυνη ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού. Το όραμα είναι ο τουρισμός να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη της τοπικής και κοινωνικής ευημερίας μέσα από την υπεύθυνη ολιστική τουριστική συνείδηση και τις καλές πρακτικές, ούτως ώστε να μιλάμε για πρωτοπορία και βιωσιμότητα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023