Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΤο Mediterranean Tourism Knowledge Exchange and Policy Forum 2023 έρχεται στη Μάλτα
Φόρουμ

Το Mediterranean Tourism Knowledge Exchange and Policy Forum 2023 έρχεται στη Μάλτα

Το διήμερο Φόρουμ θα ενδυναμώσει την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη, την πολιτική και τον σχεδιασμό του Μεσογειακού Τουρισμού, μέσω πρακτικής βασισμένης σε τεκμήρια.

Ο καθηγητής ‘’Smart Tourism’’ στο Bournemouth University Business School, κ. Δημήτρης Μπούχαλης διοργανώνει το «The Mediterranean Tourism Knowledge Exchange and Policy Forum 2023 – MED Life: Tourism Hospitality and Wellbeing Towards 2030», σε συνεργασία με το Tourism Review. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στο Hilton Hotel St Julian’s Malta, ενώ θα ακολουθήσει το 7ο Mediterranean Tourism Forum στις 23 Νοεμβρίου.

→Δ. Μπούχαλης: Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν Metaverse και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η «Mediterranean Life» είναι ένας ευρύς όρος, που περιλαμβάνει επιμέρους μέρη που συμβάλλουν στην ευημερία των τουριστών της Μεσογείου. Το υπέροχο κλίμα, οι φυσικοί και κοινωνικο-πολιτιστικοί πόροι, η ποικιλόμορφη γαστρονομία, η υγιεινή διατροφή, η πνευματικότητα και μια υποστηρικτική κοινωνία δημιουργούν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για την αναζωογόνηση της ποιότητας ζωής.

Παράλληλα, η φύση (θάλασσα, ήλιος, δάση, βουνά, ζώα, έρημος κ.λπ.) και η ιστορία των προγόνων μας (παραδόσεις, λαογραφία, φαγητό, μουσική και τέχνες, ιστορικά ορόσημα κ.λπ.) συνδέονται φυσικά μεταξύ τους. Η τουριστική δραστηριότητα περιστρέφεται γύρω από γνήσιες εμπειρίες και την ενασχόληση με πολιτιστικούς ή/και φυσικούς πόρους σε προορισμούς.

Η τουριστική δραστηριότητα αντιπροσωπεύει μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα και γεννήτρια εισοδήματος και απασχόλησης, συντηρώντας την επιβίωση των ανθρώπων σε όλη την περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο, η εξισορρόπηση του τουρισμού και του περιβάλλοντος γίνεται όλο και πιο απαιτητική και απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και διαχείριση των πόρων, με τη χρήση έξυπνων εργαλείων. Η αποτυχία σχεδιασμού και διαχείρισης της τουριστικής δραστηριότητας μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαταραχές.

Το διήμερο Φόρουμ θα συγκεντρώσει ερευνητές και ηγέτες του κλάδου, ώστε να γίνει ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων. Στόχος του είναι να ενισχύσει τον τουρισμό της Μεσογείου και να υποστηρίξει οργανισμούς και επιχειρήσουν να «ανθίσουν» μέσα από βιώσιμες πρακτικές.

Δημιουργώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ των τουριστών, των κοινοτήτων και του περιβάλλοντος, ο τουρισμός θα πρέπει να διασφαλίζει ότι όλα τα μέρη συν δημιουργούν αξία και επωφελούνται από την εμπειρία. Το φόρουμ θα πρέπει να τονώσει την περαιτέρω έρευνα στη «Mediterranean Life» μέσω του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024