Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο trip.com θέτει την καινοτομία και την τεχνολογία ως στρατηγική προτεραιότητα
Τεχνολογία

Το trip.com θέτει την καινοτομία και την τεχνολογία ως στρατηγική προτεραιότητα

Το 2023, το ταξιδιωτικό εργαλείο TripGenie αναβαθμίστηκε, προσφέροντας εξατομικευμένα ταξιδιωτικά προγράμματα και συμβουλές σε πραγματικό χρόνο. Με τη χρήση της τεχνολογίας AI, παρέχει προσαρμοσμένες επιλογές ταξιδιού, ενισχύοντας την εμπειρία των ταξιδιωτών στο Trip.com.

Το 2023, κυκλοφόρησε και αναβαθμίστηκε ο ταξιδιωτικός βοηθός TripGenie, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες διαδρομές, προγράμματα και συμβουλές κρατήσεων ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή Trip.com. Το TripGenie επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρούν διάσπαρτες ερωτήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια και να λαμβάνουν άμεσες προτάσεις για αποφάσεις πριν από το ταξίδι και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από πτήσεις και ξενοδοχεία μέχρι μεταφορές και περιηγήσεις. Μέχρι τον Ιούλιο, εξυπηρέτησε ταξιδιώτες σε πάνω από 200 χώρες και περιοχές, με διπλάσιο ρυθμό μετατροπής παραγγελιών και ποσοστό διατήρησης 30-40% υψηλότερο από τους μέσους χρήστες, σύμφωνα με Silkroadgreek.

Η εξυπηρέτηση πελατών βασίζεται όχι μόνο στην ομάδα των 10.000 ανθρωπων του Trip.com αλλά και στην τεχνολογία AI, που επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων εμπειρίων στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Η Trip.com Group ξεκίνησε μια πρωτοποριακή υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης για την εξυπηρέτηση πελατών. Σήμερα, το chatbot εξυπηρέτησης πελατών του AI μπορεί να λύσει έως και 75% των αιτημάτων πελατών που σχετίζονται με πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βελτιώθηκε η τεχνολογία AI για να αναγνωρίζει αυτόματα πληροφορίες που είναι σε πραγματικό χρόνο, με έμφαση στις τελευταίες πολιτικές για το COVID και συχνές ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τη Nielson, η ψηφιακή κατανάλωση περιεχομένου αυξήθηκε κατά 60% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ της Γεν Z και των Millennials, που βασίζονται σημαντικά στο διαδικτυακό περιεχόμενο πριν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Ιδιαίτερα, η πλειονότητα των νεότερων γενεών αναζητά πλέον online κριτικές προϊόντων όταν πρόκειται για σημαντικές αγορές. Δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν το 70% της Γεν Z πιστεύει ότι οι κριτικές προϊόντων είναι πιο αυθεντικές από άλλες μορφές διαφήμισης.

Φέτος, η Trip.com Group ενίσχυσε το οικοσύστημα περιεχομένου της με μια νέα σειρά AI-powered επιμελών λιστών για να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις ταξιδιού για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Trip.Trends, Trip.Best και Trip.Deals. Η σειρά των επιμελών λιστών καλύπτει τις διάφορες ανάγκες και προτιμήσεις των χρηστών, αναλαμβάνοντας πραγματικές πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις ταξιδιού, τιμές και ξενοδοχεία, πτήσεις και αξιοθέατα. Από την άλλη πλευρά, το τελευταίο προϊόν περιεχομένου έχει επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησης για τους εταίρους της στον τουριστίκό κλάδο, με το Trip.Best να αυξάνει την επισκεψιμότητα κατά 20% και τις κρατήσεις κατά 10% για πάνω από 1.500 ξενοδοχεία.

Η πλατφόρμα για το περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες, το Trip Moments, φέρνει ταξιδιώτες που μοιράζονται τις εμπειρίες, τις συστάσεις και τις αξιολογήσεις τους, δημιουργώντας μια πλούσια πηγή χρηστικού περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες. Με το 35% των χρηστών της εφαρμογής να συμμετέχουν, αυτή η πλατφόρμα προσελκύει και διατηρεί τους χρήστες και επηρεάζει το 22% από αυτούς να κάνουν κράτηση ενός προϊόντος εντός ενός μήνα.

Οι livestreams έχουν γίνει ένας ακόμη βασικός τομέας ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, και φέτος το trip.com κυκλοφόρησε τη σειρά “Super World Trip” για να προωθήσει τα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα και τα τουριστικά προϊόντα σε κορυφαίους προορισμούς.

Στην Ταϊλάνδη, το “Super World Trip” livestream δημιούργησε ακαθάριστη αξία προϊόντος 5,25 εκατ. ευρώ και πούλησε πάνω από 20.000 βράδια δωματίων, ενώ το ίδιο έγινε και στο Χονγκ Κονγκ, και στο Τόκυο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024