Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Κίνα σημειώνει τουριστική ανάκαμψη: Ταξίδια και έσοδα σει ιστορικά υψηλά επίπεδα
Τουριστικές Τάσεις

Η Κίνα σημειώνει τουριστική ανάκαμψη: Ταξίδια και έσοδα σει ιστορικά υψηλά επίπεδα

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επεκταμένης διακοπής της “χρυσής εβδομάδας”, η Κίνα βίωσε έναν τουριστικό έκρηξη, αποδεικνύοντας την οικονομική της δυναμικότητα και ανθεκτικότητα. Οι ταξιδιώτες εξερευνούν τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν πάνω από τα προπανδημιακά επίπεδα.

Η αύξηση των ταξιδιών στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επεκταμένης εορταστικής περιόδου της “χρυσής εβδομάδας” υπογραμμίζει την οικονομική δυναμικότητα και την ανθεκτικότητα της χώρας. Εκατομμύρια άνθρωποι εξερεύνησαν τη χώρα, ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς.

Η φετινή οκταήμερη εορταστική περίοδος του Μεσοθέριου Φεγγαριού και της Εθνικής Ημέρας σηματοδοτεί την πιο δυναμική περίοδο ταξιδιών των τελευταίων ετών στην Κίνα, με τα ταξίδια των τουριστών και τα έσοδα να υπερβαίνουν και τα δύο τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, κατά τη διάρκεια των εορτών πραγματοποιήθηκαν 826 εκατομμύρια εσωτερικά ταξίδια στην Κίνα, μια αύξηση της τάξης του 71,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 4,1% σε σχέση με το 2019.

Τα συνολικά έσοδα του τομέα του τουρισμού αυξήθηκαν κατά 129,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τα 100 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της περιόδου, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 1,5% από το 2019, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την αύξηση των ταξιδιών επιβεβαιώνουν και τα δεδομένα από τον τομέα των μεταφορών

Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης εορταστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε μέσος όρος 57,28 εκατομμυρίων επιβατικών ταξιδιών την ημέρα, αυξημένος κατά 57,1% σε σχέση με την Εθνική Ημέρα του προηγούμενου έτους, δείχνουν επίσημα δεδομένα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι σιδηρόδρομοι της χώρας κατέγραψαν ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι αεροπορικές πτήσεις είχαν μέσο όρο 2,14 εκατομμύρια την ημέρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αυξημένες κατά 195% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δείχνουν επίσημα δεδομένα.

Ο Σενγιάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ της βόρειας Κίνας, υποδέχτηκε συνολικά 12,2 εκατομμύρια εγχώριους τουρίστες κατά τη διάρκεια των εορτών, υπερβαίνοντας τον μόνιμο πληθυσμό της πόλης. Ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης υποχρεώθηκαν να εφαρμόσουν εκτάκτως μέτρα ελέγχου του πλήθους.

Σύμφωνα με το ερευνητικό τμήμα της μεγάλης online ταξιδιωτικής εταιρείας της Κίνας, Trip.com, η επιστροφή των πληθυσμών σηματοδοτεί ότι η ανάκαμψη της βιομηχανίας τουρισμού γίνεται η νέα κανονικότητα. Αυτό αντικατοπτρίζει την οικονομική δυναμικότητα και την ισχυρή καταναλωτική αγορά της Κίνας.

Παράλληλα, η ανάκαμψη του εξωτερικού τουρισμού της Κίνας αναμένεται να ενισχύσει τις οικονομίες των χωρών προορισμού και να αναζωογονήσει την παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού.

Την πρώτη ημέρα των διακοπών της “χρυσής εβδομάδας” του 2023, οι εξωτερικές ταξιδιωτικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 11 φορές σε σχέση με την ίδια ημέρα του προηγούμενου έτους και κατά 54% σε σχέση με τις διακοπές της Πρωτομαγιάς φέτος. Δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί για ταξιδιώτες από την Κίνα περιλάμβαναν την Ταϊλάνδη, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Economic Impact Report 2023 του Συμβουλίου Παγκόσμιου Ταξιδιού & Τουρισμού (WTTC) προβλέπει ότι η βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού της Κίνας θα συνεισφέρει 1,5 τρις ευρώ στο εθνικό οικονομικό μέχρι το τέλος του 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση πάνω από 150% από το 2022.

“Οι κινέζοι ταξιδεύτες θέλουν να εξερευνήσουν ξανά τον κόσμο και οι διεθνείς ταξιδιώτες ανυπομονούν να επιστρέψουν σε αυτήν την εκπληκτική χώρα, πλούσια σε πολιτισμό, εντυπωσιακά τοπία και θερμές υποδοχές”, δήλωσε η πρόεδρος και διευθύντρια εκτελεστική αξιωματούχος της WTTC, Julia Simpson, σε ανακοίνωση του οργανισμού. ■

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024