Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠοιες αεροπορικές εταιρίες συνεχίζουν και ποιες όχι να πετούν στο Ισραήλ
Πτήσεις

Ποιες αεροπορικές εταιρίες συνεχίζουν και ποιες όχι να πετούν στο Ισραήλ

Η σύγκρουση στο Ισραήλ οδήγησε εταιρείες σε όλον τον κόσμο να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένων των Air France, Transavia και Lufthansa.

Η σύγκρουση στο Ισραήλ οδήγησε εταιρείες σε όλον τον κόσμο να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ. Ωστόσο, ορισμένες συνεχίζουν να λειτουργούν ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την ακύρωση των πτήσεών τους προς και από το Ισραήλ λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Μεταξύ αυτών που ακυρώνουν περιλαμβάνονται οι Air France, Transavia, και Lufthansa. Πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η ITA Airways, η Iberia, η Aegean, η Swiss Air, η Austrian Airlines, η EasyJet, η Wizz Air, η Air Canada, και η Turkish Airlines, ακολούθησαν το παράδειγμα. Η αμερικανική United Airlines, η American Airlines, και η Delta Air Lines έχουν επίσης αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις τους προς και από το διεθνές αεροδρόμιο κοντά στο Τελ Αβίβ.

Από την άλλη πλευρά, η TUS Airways ενημερώνει το ταξιδιωτικό κοινό ότι συνεχίζει κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα από/προς Τελ Αβίβ και ανακοινώνει επιπλέον πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ – Λάρνακας και Τελ Αβίβ – Αθήνας, για να καλύψει πτητικές ανάγκες ζωτικής σημασίας, ως αποτέλεσμα
της συνεχιζόμενης κατάστασης στο Ισραήλ.

Η El Al συνεχίζει να λειτουργεί, ωστόσο. Όπως επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας στο AFP, διατηρεί τις τακτικές πτήσεις της. Μόνο λίγες πτήσεις που εκτελούνται από ξένες αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με την El Al, προς προορισμούς όπως η Πράγα ή τη Βαρσοβία, έχουν ακυρωθεί.

Ωστόσο, η El Al ενδέχεται να αποφασίσει να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις για να ανακατευθύνει περισσότερα αεροσκάφη προς ορισμένες πόλεις. “Θα μπορούσαμε να ακυρώσουμε πτήσεις προς προορισμούς όπου υπάρχουν λίγοι Ισραηλινοί, προκειμένου να βοηθήσουμε άλλους Ισραηλινούς“, εξηγεί η εκπρόσωπος της El Al στο AFP. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία έχει ανακοινώσει στον ιστότοπό της ότι ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ότι όλες οι αναχωρήσεις γίνονται από τον Τερματικό 3 του αεροδρομίου Ben Gurion.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν επίσης τη λειτουργία τους. Οι αρχές του αεροδρομίου του Ισραήλ δεν έχουν διακόψει τις εμπορικές αεροπορικές συνδέσεις με το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ στην Ειλάτ, μια τουριστική προορισμό στην Κόκκινη Θάλασσα. Πράγματι, οι αεροπορικές εταιρείες Israir και Arkia Airlines έχουν οργανώσει πτήσεις διάσωσης για να επιστρέψουν Ισραηλινούς από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Flight Radar 24, οι αεροπορικές εταιρείες που εξακολουθούν να πραγματοποιούν πτήσεις προς το Ισραήλ περιλαμβάνουν την Air Europa από τη Μαδρίτη, την MNG Airlines από την Κωνσταντινούπολη, την Emirates από το Ντουμπάι, την Ryanair από διάφορους προορισμούς, την Czech Airlines από την Αθήνα, καθώς και τις Arkia, Flydubai, Cyprus Airways, Smartwings, Israir, Pegasus Airlines, Tus Air και πολλές άλλες. Φυσικά, αυτές οι λεπτομέρειες υπόκεινται σε αλλαγές τις επόμενες ώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024