Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥποχρεωτική δημόσια προσφορά από τον Όμιλο Grimaldi για τις Μινωϊκές Γραμμές
Emanuele Grimaldi: Η εταιρία θα παραμείνει ελληνική

Υποχρεωτική δημόσια προσφορά από τον Όμιλο Grimaldi για τις Μινωϊκές Γραμμές

Η εταιρία Grimaldi Compagnia di Navigazione SpA, μητρική εταιρία της Grimaldi Group, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότικατέθεσε υποχρεωτική δημόσια προσφορά για την απόκτηση των μετοχών των Μινωϊκών Γραμμών, προσφέροντας…

Η εταιρία Grimaldi Compagnia di Navigazione SpA, μητρική εταιρία της Grimaldi Group, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι<...> κατέθεσε υποχρεωτική δημόσια προσφορά για την απόκτηση των μετοχών των Μινωϊκών Γραμμών, προσφέροντας 5,29 ευρώ για κάθε μετοχή της ελληνικής εταιρείας.

Η προσφορά εκτιμά την αξία των Μινωικών Γραμμών στα 375.198.540 ευρώ και αντιπροσωπεύει ένα premium της τάξης του 18,08% επί της μέσης αξίας των μετοχών της ελληνικής εταιρείας κατά τους τελευταίους έξι μήνες της διαπραγμάτευσής τους.Η προσφορά έγινε υποχρεωτική την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, όταν ο Όμιλος Grimaldi εξαγόρασε το 0,38% των μετοχών των Μινωϊκών Γραμμών, καταβάλλοντας 4,91 ευρώ ανά μετοχή. Με αυτή την τελευταία εξαγορά, ο Όμιλος Grimaldi αύξησε τη συμμετοχή του στην Minoan Lines στο 33,36%, ξεπερνώντας έτσι το όριο του 1/3 των μετοχών για την υποχρεωτική δημόσια προσφορά.

Ο κ. Emanuele Grimaldi Διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Group και πρόεδρος της Minoan Lines ανακοίνωσε ότι “η προσφορά για τις Μινωϊκές Γραμμές είναι μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής για να φτιάξουμε μια σταθερή Πανευρωπαϊκή συμμαχία αποτελούμενη από τις κύριες εταιρίες του χώρου των θαλάσσιων μεταφορών επιβατών και φορτίου. Μια τέτοια συμμαχία”, συνέχισε ο κ. Grimaldi, “έχει στόχο την εξάπλωση του δικτύου μας σε διάφορους περιοχές της Ευρώπης, αφού ήδη η συμμαχία μας αποτελείται από την Grimaldi Lines που δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο, και από την Finnlines που δραστηριοποιείται στην Βόρειο και τη Βαλτική Θάλασσα. Στόχος μας είναι η εξάπλωση και των Μινωϊκών Γραμμών. Αν η προσφορά είναι τελικά επιτυχής”, τόνισε ο κ. Grimaldi, “η Minoan Lines θα γίνει μέρος του Ομίλου Grimaldi, αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει μια αληθινά ελληνική εταιρία, που θα διοικείται από Έλληνες, με σταθερές βάσεις και τα κεντρικά της γραφεία θα παραμείνουν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι ήδη πολύ περίφανος που εδώ και 4 μήνες είμαι πρόεδρος αυτής της εταιρίας. Είναι αλήθεια ότι είναι μια μικρή περίοδος, αλλά αρκετή για να μπορώ να εκτιμώ τα καταπληκτικά προσόντα του προσωπικού της εταιρίας, και εκείνου που εργάζεται στα γραφεία, αλλά και στη θάλασσα. Επίσης, εκτιμώ ιδιαίτερα τα προσόντα της διοίκησης της εταιρία που θα παραμείνει στο πηδάλιο της. Στα σχέδια μας είναι η εταιρία να παραμείνει στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, όπως ακριβώς έγινε και με την Finnlines που ενώ ο Όμιλος μας έχει το 64% των μετοχών έχει παραμείνει στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024