Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ P&O και η Festival Cruises ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η P&O και η Festival Cruises ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Peninsular & Oriental Steam Navigation Company, P&O, και η Festival Cruises ανακοίνωσαν ότι συμφωνήθηκε, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των συμβάσεων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την […]

Η Peninsular & Oriental Steam Navigation Company, P&O<.>, και η Festival Cruises<.> ανακοίνωσαν ότι συμφωνήθηκε<...>, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των συμβάσεων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εξάπλωση τους στο διεθνή κόσμο της κρουαζιέρας.
Τα 4 πλοία της Festival Cruises, το πρόγραμμα κατασκευής νέων πλοίων και τα πανευρωπαϊκό δίκτυο της σε 10 χώρες είναι μέρος της συγχώνευσης. Η Festival θα εξελιχθεί περαιτέρω στον χώρο της κρουαζιέρας υπό την καθοδήγηση της παρούσης διοίκησης, με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πουλίδη, κρατώντας την ανεξαρτησία της και την ονομασία της.
Το τίμημα που θα καταβάλει η P&O θα αποτελείται από μετρητά και μετοχές, και θα εξαρτάται εν μέρει από τα μελλοντικά σχέδια. Με μεγάλα κέρδη, ο ποσό αυτό θα ανέλθει στα 400 εκατ. δολάρια. Οι μετοχές θα ανήκουν στην καινούργια εταιρία που θα δημιουργηθεί μέχρι τα τέλος αυτής της χρονιάς από την ανεξαρτητοποίηση του τμήματος κρουαζιέρων της P&O.
Η συμμετοχή της P&O στην ραγδαία αναπτυσσόμενη Ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας, θα ενισχυθεί σημαντικά από την Festival, ενδυναμώνοντας την θέση της ως ηγέτης της συγκεκριμένης αγοράς. Οι πωλήσεις της Festival αποτελούν ήδη ένα σημαντικό κομμάτι στην Ευρωπαϊκή κρουαζιέρα, συμπεριλαμβάνοντας δυναμικές αγορές όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ισπανία, και οι Κάτω Χώρες. Σε μια Ευρώπη με δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης, τα γραφεία marketing στις χώρες όπου λειτουργεί η Festival είναι απαραίτητα για την εξάπλωση της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της P&O, Lord Sterling, δήλωσε ότι "επεκτείνοντας τις πρόσφατες επενδύσεις στην Aida και Seetours, αυτή είναι μια ακόμη στρατηγική κίνηση προς την εδραίωση της θέσης μας ως την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρία κρουαζιερών και ενδυναμώνει τον τίτλο μας ως την πιο διεθνή, από τις μεγάλες, εταιρία κρουαζιερών. Η Festival, είναι μια δυναμική εταιρία με ένα ισχυρό όνομα και υπόληψη στην αγορά. Συνδυάζοντας αυτές τις δυνάμεις με εκείνες της P&O, δημιουργείται ένα ιδανικό πεδίο απ' όπου θα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τη δυναμική ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς κρουαζιέρας."
Ο πρόεδρος της Festival, κύριος Πουλίδης δήλωσε: "Η P&O αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο ευυπόληπτα ονόματα στο χώρο της κρουαζιέρας και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανήκουμε στην ίδια ομάδα. Το πιο σημαντικό κομμάτι της σημερινής ανακοίνωσης είναι η ανάπτυξη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και οι δύο πιστεύουμε στο ίδιο όραμα για την μελλοντική ανάπτυξη της Festival. Είναι μεγάλη τιμή για όλο το προσωπικό και τα στελέχη marketing ανά την Ευρώπη, όπως επίσης και για τα πληρώματα των πλοίων, που μας βοήθησαν να εδραιώσουμε την Festival στην πρώτη γραμμή των διεθνών εταιριών κρουαζιερών."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024