Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαίες οι διαρθρωτικές ενέργειες για την αλλαγή πορείας του ελληνικού τουρισμού

Αναγκαίες οι διαρθρωτικές ενέργειες για την αλλαγή πορείας του ελληνικού τουρισμού

Την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, όσον αφορά στον τουρισμό σαν σύνολο, όπως επίσης και μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, που πρέπει να ακολουθηθούναπό πλευράς Πολιτείας για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού κατέδειξε […]

Την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, όσον αφορά στον τουρισμό σαν σύνολο, όπως επίσης και μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, που πρέπει να ακολουθηθούν<...>από πλευράς Πολιτείας για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού κατέδειξε έρευνα, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά της Κρήτης, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του 3ου Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, που οργάνωσε το Εργαστήριο Financial Engineering του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ειδικότερα, ο μελετητής κ. Γ. Μπαουράκης, κατά την παρουσίαση της έρευνας, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, τόνισε ότι “οι επεμβάσεις αφορούν στις υποδομές, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τη σήμανση, την εξυπηρέτηση στα λεωφορεία και τα ταξί, αλλά και την καθαριότητα”. “Η καθαριότητα, όπως είπε, “εξαρτάται από το σεβασμό που δείχνει ο καθένας στο περιβάλλον και από την Πολιτεία που συνεισφέρει με έργα και υποδομές, όπως βιολογικούς καθαρισμούς κ.ά.”.

Ακόμη, διατυπώθηκε ότι σημαντικός παράγοντας παραμένει και η προώθηση του τουρισμού με καλά οργανωμένες κινήσεις μέσω μεγάλων τουριστικών γραφείων. Σύμφωνα με την έρευνα “είναι αναγκαίο όλοι να καταλάβουν ότι τα οφέλη από τον τουρισμό έρχονται μακροχρόνια και όχι βραχυπρόθεσμα και κερδοσκοπικά”, ενώ θεωρείται απαραίτητο πλέον στις μέρες μας να δοθεί έμφαση και σε άλλα είδη τουρισμού. Αυτό θα συντελέσει στο να δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και σε άλλες περιοχές που στερούνται υποδομών μαζικού τουρισμού. Επίσης, με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και θα ευνοηθούν με επιπλέον εισόδημα (ανάλογα με τη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού) και άλλες ομάδες πληθυσμού από τον τουρισμό.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας, ο κατάλληλος προγραμματισμός είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς ο μαζικός τουρισμός φαίνεται να φτάνει σε σημείο κορεσμού. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν να θεωρηθούν ο οικοτουρισμός, ο αγροτοτουρισμός, ο χειμερινός και ο ορεινός τουρισμός, ο συνεδριακός και ο αθλητικός τουρισμός, ο κοινωνικός τουρισμός κ.ά..

Επίσης, στα πλαίσια του Συνεδρίου έγιναν εισηγήσεις σχετικές με τις δράσεις και την προβολή του τουρισμού στο νομό Χανίων, τις προοπτικές και τις δυνατότητες του τουρισμού στην Κρήτη, τη μέτρηση της αποδοτικότητας και την αξιολόγηση του ξενοδοχειακού δυναμικού στην Ελλάδα, την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα και την αξιολόγηση χρηματοοικονομικών επιδόσεων ξενοδοχειακών μονάδων Κρήτης. Πρόκειται για μια πολυκριτήρια προσέγγιση, που αφορά και στην ανάλυση του δείκτη ικανοποίησης των τουριστών με χρήση μεθόδων πολυκριτήριας ανάλυσης και μηχανικής μάθησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024