Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΧαμηλότερες οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι
Στην Αθήνα οι τιμές κινούνται κατά Μ.Ο. στα 84 ευρώ (μείωση 7%)

Χαμηλότερες οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι

Ενώ όσοι θα επισκεφτούν το Λονδίνο θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου η αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων που σημειώθηκε αγγίζει το 16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τιμές ακολουθούν καθοδική πορεία.

Οι χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές για τον Ιούλιο του 2012 συναντώνται στη Βαρσοβία (67 ευρώ, μείωση 62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), στη Σεβίλλη (70 ευρώ, μείωση 21%) και Γρανάδα (71 ευρώ, μείωση 16%). Οι τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα κινούνται κατά μέσο όρο στα 84 ευρώ και σημειώνουν μείωση 7%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για τον Ιούλιο.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη ακολουθούν καθοδική πορεία και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 45 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών (tHPI) της trivago, οι τιμές παρουσιάζουν μείωση ή έμειναν σταθερές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε αντίθεση με τις τιμές πόλεων, όπως το Λονδίνο όπου εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν 261 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο για ένα δίκλινο δωμάτιο, (αύξηση 16%) και οι Κάννες (197 ευρώ κατά μέσο όρο, αύξηση 17%). Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στη Βαρσοβία, αφού μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου οι τιμές κινούνται με ιλλιγιώδη ταχύτητα καθοδικά. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν τη Βαρσοβία θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 67 ευρώ (πτώση 62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Στη λίστα με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση συμπεριλαμβάνονται και η Βαλένθια με μείωση των τιμών κατά 24% (74 ευρώ ανά διανυκτέρευση), η Σαραγόσα (54 ευρώ, μείωση 14%) και η Πράγα με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 96 ευρώ και πτώση της τάξεως του 18%. Στην Αθήνα οι τιμές κινούνται επίσης καθοδικά με τιμή διανυκτέρευσης κατά μέσο όρο τα 84 ευρώ (μείωση 7%). Στο Παρίσι η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κινείται επίσης καθοδικά (179 ευρώ, μείωση 14%), στη Βαρκελώνη οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 133 ευρώ (μείωση 8%) και στη Ρώμη οι επισκέπτες θα πληρώσουν για ένα δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση 127 ευρώ (μείωση 21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Αύξηση τιμών στους ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με τον Ιούνιο
Μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις της τάξεως του 95% παρατηρείται στη Ρόδα της Κέρκυρας (142 ευρώ) και στο Χανιώτη της Χαλκιδικής με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 161 ευρώ (αύξηση 89%). Το ίδιο μοτίβο σχεδόν σε όλους τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με τις τιμές να κινούνται ανοδικά. Στη Μύκονο, οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν αύξηση 31% (180 ευρώ) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα στο Ημεροβίγλι, η αύξηση είναι σχετικά μικρή, τρία τοις εκατό εν συγκρίσει με τον Ιούνιο και η τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο σκαρφαλώνει στα 256 ευρώ. Στην Ίο η αύξηση των τιμών αγγίζει το 69% και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα 71 ευρώ, ενώ στα Μάλια της Κρήτης παρατηρείται αύξηση 56% (106 ευρώ) εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα. Στη Χερσόνησο της Κρήτης η αύξηση αγγίζει το 34% ανά διανυκτέρευση και η μέση τιμή κυμαίνεται στα 102 ευρώ για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, ενώ στην Ελούντα η τιμή σκαρφαλώνει στα 291 ευρώ (αύξηση 17%). Στη Μήλο παρατηρείται αύξηση 41% και η μέση τιμή για το μήνα Ιούλιο είναι 65 ευρώ.

Στον Πλατύ Γυαλό της Σίφνου η αύξηση αγγίζει το 40% (195 ευρώ ανά διανυκτέρευση), ενώ στη Σκιάθο και στη Σκόπελο η αύξηση αγγίζει το 39% και το 25 τοις εκατό αντίστοιχα (61 ευρώ και 64 ευρώ αντιστοίχως). Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, όπου οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Αγία Νάπα για τις διακοπές τους θα κληθούν να πληρώσουν 172 ευρώ ανά διανυκτέρευση (αύξηση 25% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), στη Λευκωσία οι τιμές αγγίζουν τα 139 ευρώ κατά μέσο όρο, με αύξηση 23% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και στην Πάφο οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν 143 ευρώ ανά διανυκτέρευση με ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα 6%.

Χαμηλότερες οι τιμές σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Μπορεί οι τιμές στους ελληνικούς προορισμούς να αυξάνονται, αλλά εν συγκρίσει με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους οι τιμές παρουσιάζουν μείωση.

Πιο αναλυτικά στο Φαληράκι της Ρόδου, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, παρουσιάζεται μείωση του 23% σε σχέση με πέρισυ (71 ευρώ), ενώ στο Ημεροβίγλι η μείωση σε σχέση με το 2011 είναι της τάξεως του 10% (256 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Στη Νάξο η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρισι αγγίζει το 38% (59 ευρώ μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο) και στην Παλαιοκατρίτσα της Κέρκυρας η μείωση αγγίζει το 16% εν συγκρίσει με το 2011. Το ποσοστό μείωσης τιμών στην Σκόπελο φτάνει το 26% με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 64 ευρώ και στη Θάσο η μέση τιμή κυμαίνεται στα 61 ευρώ με ποσοστό μείωσης 16%. Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο με την Αγία Νάπα να ηγείται στο ποσοστό μείωσης με 12% (172 ευρώ) σε σχέση με το 2011 και τη Λάρνακα να ακολουθεί με ποσοστό μείωσης 9% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 89 ευρώ.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 15 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 100 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024