Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΔυσοίωνες οι προοπτικές για την τουριστική απασχόληση στην Ελλάδα
Έρευνα

Δυσοίωνες οι προοπτικές για την τουριστική απασχόληση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης της Manpower, μείωση του αριθμού των απασχολούμενων αναμένεται στην ελληνική αγορά εργασίας, με τις δυσμενέστερες προοπτικές να αναφέρονται στον τομέα του τουρισμού (Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης -29%).

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν μείωση του αριθμού των απασχολούμενων κατά τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης της Manpower. Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται στο -29%, και στον τομέα των Κατασκευών, με Προοπτικές της τάξης του -21%.

Δυσοίωνο είναι το κλίμα στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών και στον τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες, όπου οι Προοπτικές καταγράφονται στο -18% και -17% αντίστοιχα. Οι Προοπτικές στον τομέα Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου ανέρχονται σε -16% και στον τομέα της Μεταποίησης σε -14%. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η απασχόληση αποδυναμώνεται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες στον τομέα του Τουρισμού αναφέρουν απότομη μείωση της τάξης των 25 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές του τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών μειώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Οι τομείς στους οποίους ο δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης εμφανίζει βελτίωση είναι: Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις (αύξηση 5 ποσοστιαίων μονάδων), Εμπόριο (αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων), Μεταποίηση και Κατασκευές (αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων).

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης καταγράφεται μειωμένος σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση, 18 ποσοστιαίων μονάδων, αναφέρεται στον τομέα του Τουρισμού, ενώ οι εργοδότες τόσο στον τομέα της Γεωργίας όσο και στον τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες αναφέρουν μείωση των Προοπτικών κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες. Ο δείκτης ανακάμπτει σε τέσσερις τομείς, με αξιοσημείωτη την ενίσχυσή του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις.

Με βάση τα μη προσαρμοσμένα δεδομένα της έρευνας, οι εργοδότες αναμένουν μείωση του αριθμού των απασχολούμενων και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το επερχόμενο τρίμηνο. Περισσότερο αναμένεται να πληγούν οι τομείς του Τουρισμού και των Κατασκευών. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι Προοπτικές αποδυναμώνονται σε έξι τομείς. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης καταγράφει πτώση σε πέντε τομείς.

Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα Q4/2012

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024