Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΙΤΕΠ: Ενδείξεις από τις τουριστικές εισπράξεις και πληρωμές κατά το α` τρίμηνο 2007
Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

ΙΤΕΠ: Ενδείξεις από τις τουριστικές εισπράξεις και πληρωμές κατά το α` τρίμηνο 2007

“Η εξεταζόµενη περίοδος είναι πολύ βραχεία για την συναγωγή στερεών συµπερασµάτων, ενόψει και της αγνοίας µας για τον χαρακτήρα των υστερήσεων µεταξύ πραγµατοποιήσεως της τουριστικής δαπάνης και εισροής του αντιστοίχου συναλλάγµατος στη χώρα µας. Παρά ταύτα, δεν µπορεί να αγνοηθούν τελείως τα όποια σήµατα εκπέµπουν οι προκύπτουσες τάσεις…

“Η εξεταζόµενη περίοδος είναι πολύ βραχεία για την συναγωγή στερεών συµπερασµάτων, ενόψει και της αγνοίας µας για τον χαρακτήρα των υστερήσεων µεταξύ πραγµατοποιήσεως της τουριστικής δαπάνης και εισροής του αντιστοίχου συναλλάγµατος στη χώρα µας. Παρά ταύτα, δεν µπορεί<...>να αγνοηθούν τελείως τα όποια σήµατα εκπέµπουν οι προκύπτουσες τάσεις. Εις επίρρωσιν αυτού του επιχειρήµατος έρχεται η περυσινή σχετική εµπειρία. Η καταγραφείσα µείωση κατά 16% το αντίστοιχο τρίµηνο του 2006 έναντι του 2005 προανήγγειλε κατά κάποιο τρόπο µη ικανοποιητική εισροή τουριστικού συναλλάγµατος κατά το 2006. Πράγµατι δε, η ποσοστιαία αύξηση του τουριστικού συναλλάγµατος υπελείφθη σηµαντικά της αντίστοιχης αυξήσεως των αφίξεων και διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών τουριστών”. Αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (Ι.Τ.Ε.Π.), σχετικά με τις ενδείξεις από τις τουριστικές εισπράξεις και πληρωμές κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2007.

“Παρόµοιο συµπέρασµα” συνεχίζει η ανακοίνωση “συνάγεται και για το εκρέον τουριστικό συνάλλαγµα, αν ληφθεί υπόψη και η ευεργετική επίπτωση από τον εσωτερικό τουρισµό, λόγω του προγράµµατος Μένουµε Ελλάδα”.

Όσον αφορά ειδικότερα στην πορεία του τουριστικού συναλλάγματος για το τρέχον έτος, το Ι.Τ.Ε.Π. αναφέρει πως το συγκεκριμένο τρίμηνο προαναγγέλει κατά κάποιο τρόπο την θετική ή αρνητική εξέλιξη του, και εξηγεί: “Αν επρόκειτο µε τα ανωτέρω δεδοµένα να διατυπώσει κανείς προβλέψεις, θα έτεινε να αισιοδοξήσει, υπό την έννοια ότι υπάρχει µεγάλη πιθανότητα η εισροή τουριστικού συναλλάγµατος κατά το τρέχον έτος να αυξηθεί µε ρυθµό παραπλήσιο της φυσικής τουριστικής εισροής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024