Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςWTM Global Travel Report: Τα ταξίδια αναψυχής είναι πιο σημαντικά από ποτέ για τους καταναλωτές
Τάσεις

WTM Global Travel Report: Τα ταξίδια αναψυχής είναι πιο σημαντικά από ποτέ για τους καταναλωτές

leisure

Προειδοποίηση για τη μακροπρόθεσμη αισιοδοξία είναι η κλιματική αλλαγή, αν και η έκθεση αναφέρει ότι ο κύριος αντίκτυπος θα είναι η μετατόπιση της ζήτησης και οι αλλαγές στην εποχικότητα.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια αναψυχής για τις διακριτικές τους δαπάνες, οδηγώντας σε θετικές προοπτικές μετά την πανδημία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Η WTM Global Travel Report, σε συνεργασία με την Oxford Economics, παρουσιάστηκε χθες στην WTM London 2023. Η έκθεση, 70 σελίδων, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των ταξιδιών αναψυχής που πραγματοποιήθηκαν το 2023 θα είναι μόλις 10% χαμηλότερος από ό,τι κατά την προηγούμενη αιχμή το 2019. Ωστόσο, η αξία αυτών των ταξιδιών, σε όρους δολαρίων, θα κλείσει το έτος σε θετικό έδαφος σε σχέση με πριν την πανδημία.

Η έκθεση εξηγεί ότι η πίεση στο κόστος καυσίμων, προσωπικού και χρηματοδότησης για τον τομέα των αερομεταφορών είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τις τιμές. Ωστόσο, οι καταναλωτές στις προηγμένες οικονομίες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες ταξιδιών αναψυχής βραχυπρόθεσμα, ενώ οι γενικές τάσεις ανάπτυξης για τα ταξίδια αναψυχής στις αναδυόμενες αγορές επανέρχονται σε συμφωνία με τις προβλέψεις πριν από την πανδημία.

“Η αύξηση του κόστους σε συνδυασμό με πιθανές προς τα κάτω μετατοπίσεις στις προοπτικές των καταναλωτών αποτελούν απειλή για τον κλάδο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το κόστος είναι αποτρεπτικό για τους όγκους ταξιδιών”, λέει η μελέτη.

Η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής το 2024 θα είναι “εύρωστη”, συνεχίζει η έκθεση, με τον εγχώριο τουρισμό να συνεχίζει να έχει καλές επιδόσεις.

Η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας είναι ισχυρή. Μέχρι το 2033 οι δαπάνες για ταξίδια αναψυχής αναμένεται να υπερβαίνουν τα διπλάσια επίπεδα του 2019. Ένας οδηγός, λέει η έκθεση, θα είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών στην Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία που μπορούν να αντέξουν οικονομικά διεθνή ταξίδια.

Οι προορισμοί που ακολουθούν μια τριψήφια αύξηση της αξίας των εισερχόμενων δραστηριοτήτων αναψυχής τους την επόμενη δεκαετία περιλαμβάνουν την Κούβα (αύξηση 103%), τη Σουηδία (179%), την Τυνησία (105%), την Ιορδανία (104%) και την Ταϊλάνδη (178). %).

Η Juliette Losardo, διευθύντρια Έκθεσης της World Travel Market London, δήλωσε: “Η Παγκόσμια Έκθεση Ταξιδιών της WTM εξετάζει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος μας έχει ανακάμψει μετά την πανδημία. Είναι γεμάτο θετικούς δείκτες που επικυρώνουν τη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι για να σταθούμε ξανά στα πόδια τους. Αλλά δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Ενθαρρύνουμε τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ρίξουν μια ματιά στις ενότητες σχετικά με τους παράγοντες της ζήτησης, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες και τις αναδυόμενες τάσεις των ταξιδιωτών. Η αντιστοίχιση της δικής σας άποψης για αυτά τα θέματα με τις απόψεις των ειδικών μας είναι ένας γρήγορος τρόπος για κάθε επιχείρηση να αξιολογήσει την πορεία στην οποία βρίσκεται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024