Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΟΤ: Σχεδόν οι μισοί από τους διεθνείς προορισμούς προσφέρουν πλέον Digital Nomad Visas
Βίζα

ΠΟΤ: Σχεδόν οι μισοί από τους διεθνείς προορισμούς προσφέρουν πλέον Digital Nomad Visas

UNWTO

Προορισμοί χρησιμοποιούν την DNV για να προσελκύσουν επαγγελματίες από δημιουργικούς και τεχνολογικούς τομείς, για να τονώσουν τις περιοχές σε εθνικό επίπεδο.

Ο αριθμός των προορισμών που προσφέρουν Digital Nomad Visas έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με σχεδόν τους μισούς πλέον να προσφέρουν βίζα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που καλύπτει 54 προορισμούς, η άνοδος των Digital Nomad Visas (DNV) συμβαδίζει με την αύξηση των digital nomads, με προορισμούς σε όλες τις περιοχές να προσπαθούν να ανταποκριθούν στην τάση της αγοράς.

Προορισμοί που καλωσορίζουν τους Digital Nomads

Ο οδηγός του ΠΟΤ UNWTO Brief εξετάζει τα προγράμματα DNV σε επτά τομείς: Διαδικασία αίτησης, Διάρκεια θεώρησης, Φορολογία, Ασφάλιση, Διαμονή, Απαιτήσεις ελάχιστου εισοδήματος και ‘Ελεγχος ποινικού μητρώου. Η σύντομη εξέταση εξετάζει το υπόβαθρο και την τρέχουσα κατάσταση των τάσεων του ψηφιακού νομαδισμού και παρέχει μια ανάλυση των υφιστάμενων DNV παγκοσμίως σε πέντε περιοχές. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το 47% των προορισμών προσφέρουν βίζα έως και ενός έτους
  • Το 39% των προορισμών απαλλάσσει τους ψηφιακούς νομάδες από φορολογικές πληρωμές
  • Το 17% των προορισμών δεν έχει απαιτήσεις ελάχιστου εισοδήματος
  • Το 76% των προορισμών έχει διαδικτυακές εφαρμογές για προγράμματα DNV
  • Το 80% των προορισμών επεξεργάζεται αιτήσεις εντός ενός μηνός
  • Μόνο το 6% των προορισμών δεν έχουν τέλη για αίτηση βίζας
Καλωσορίζοντας το μέλλον της εργασίας

Μία DNV επιτρέπει σε άτομα να ζουν και να εργάζονται σε μια ξένη χώρα ενώ διατηρούν την απασχόλησή τους ή ασκούν ανεξάρτητη εργασία για εργοδότες ή πελάτες στο σπίτι τους ή σε άλλη χώρα. Με αυτήν τη βίζα, οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους αναζητήσεις, ενώ απολαμβάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής του προορισμού υποδοχής, όπως φαίνεται από τις τάσεις του εργασιακού μέλλοντος.

Ευελιξία και ψηφιακό κλειδί πρόσβασης

Ταυτόχρονα, ο οδηγός του ΠΟΤ UNWTO Brief υπογραμμίζει τα βασικά ζητήματα για τους προορισμούς κατά την προσφορά ή την επέκταση των προγραμμάτων DNV:

  • Ψηφιοποίηση προορισμού: Λόγω της σημασίας της καλής συνδεσιμότητας και της παραγωγικότητας, οι προορισμοί υποδοχής τείνουν να επενδύουν σε ισχυρές ψηφιακές υποδομές.  Διατίθενται internet υψηλής ταχύτητας, χώροι συνεργασίας και άνετα καταλύματα για τη διευκόλυνση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας από απόσταση.
  • Εξισορρόπηση εργασίας και τρόπου ζωής: Προσφέροντας ένα ευέλικτο πλαίσιο θεωρήσεων, οι προορισμοί φιλοξενίας δίνουν τη δυνατότητα στους ψηφιακούς νομάδες να δημιουργήσουν τα επιθυμητά εργασιακά περιβάλλοντα, ενώ γνωρίζουν την τοπική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής.
  • Εκτίμηση μελλοντικών επιπτώσεων: Η σύνοψη του ΠΟΤ υπογραμμίζει τη σημασία της θέσπισης αξιολόγησης των επιπτώσεων για τα προγράμματα DNV ως ενός νέου μηχανισμού.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024