Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς επιβραδύνει την ανάκαμψη των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών
Τάσεις

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς επιβραδύνει την ανάκαμψη των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών

  • Gaza
    Γάζα, Οκτώβριος 2023 (Φωτό: Naaman Omar/ apaimages

Η ανάλυσή της  ForwardKeys συνέκρινε τις κρατήσεις πτήσεων (σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία) κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων πριν από τις 7 Οκτωβρίου με την ίδια περίοδο μετά.

Η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys αποκάλυψε ότι ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς δεν είχε μόνο αρνητικό αντίκτυπο στις αερομεταφορές από και προς τη Μέση Ανατολή. Η επίδραση είναι παγκόσμια, με ολόκληρη την αγορά να επιβραδύνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στα εξερχόμενα ταξίδια, οι κρατήσεις πτήσεων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής μειώθηκαν κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα του πολέμου. Από την Αμερική, επιβραδύνθηκαν κατά 10, ενώ η Ασία-Ειρηνικός, η Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ) και η Αφρική επιβραδύνθηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες

Από την άποψη των προορισμών, η αύξηση των κρατήσεων σε όλες τις περιοχές του κόσμου έχει επιβραδυνθεί, με εξαίρεση την Αφρική, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει προς τα επίπεδα του 2019. Οι κρατήσεις πτήσεων προς την Αμερική μειώθηκαν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, προς την Ευρώπη κατά 3, προς την Ασία-Ειρηνικό κατά μία και προς τη Μέση Ανατολή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην περιοχή που επλήγη από τη σύγκρουση, το Ισραήλ υπέστη τα χειρότερα, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να έχουν ακυρώσει πτήσεις. Την περίοδο από τις 7 Οκτωβρίου, οι κρατήσεις πτήσεων μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 155 ποσοστιαίες μονάδες (μία πτώση στις κρατήσεις άνω του 100% δείχνει ότι εκτός από το ότι δεν υπήρξαν νέες κρατήσεις, υπήρξαν και ακυρώσεις, εξαντλώντας το υπάρχον απόθεμα κρατήσεων.) Ακολουθεί η Σαουδική Αραβία με πτώση 67 π.μ., η Ιορδανία με πτώση 54 ποσοστιαίες μονάδες, Λίβανος, πτώση 45  και Αίγυπτος, πτώση 35 ποσοστιαίες μονάδες. Οι κρατήσεις πτήσεων προς τις χώρες του GCC στο σύνολό τους μειώθηκαν κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Olivier Ponti, VP Insights της ForwardKeys, δήλωσε: “Αυτός ο πόλεμος είναι μια καταστροφική, σπαρακτική, ανθρώπινη τραγωδία που όλοι βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν στην περιοχή, αλλά έχει επίσης μειώσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να ταξιδεύουν και αλλού. Από τις 6 Οκτωβρίου, οι κρατήσεις έδειξαν ότι τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το δ’ τρίμηνο, θα έφταναν το 95% του επιπέδου του 2019, αλλά, από τις 27 Οκτωβρίου, οι προοπτικές υποχώρησαν κατά 7 μονάδες και πλέον αυτό ανέρχεται στο 88%. Η ισοδύναμη αλλαγή στις προοπτικές για τη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο απογοητευτική, υποχωρώντας 16 ποσοστιαίες μονάδες, στο 110%, από 126%, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024